„Halállistán” az ellenzék Németországban

Németországban úgynevezett „emberbarátok” szerdán a neten egy halállistát kezdtek el terjeszteni, amely azoknak az embereknek a nevét tartalmazza, akiket egy baloldali-szélsőbal választási győzelem esetén „ki kell oltani”. Krisztina Koenen beszámolója. 

A listán 250 név áll: politikusok, értelmiségiek, művészek, újságírók és orvosok (!), akik valamilyen módon nyilvánosan ellent mertek mondani a Merkel-elit valamilyen politikai döntésének. A klímapolitika, a határtalan bevándorlás, a corona-politika, az eladósodás bírálói mind rá kerültek a listára, többek között annak a magazinnak a főszerkesztője is, amelynek jelen sorok írója dolgozik (Tichys Einblick). A listán szerepel többek között a Szabad Demokraták egy vezető politikusa, a Bild napilap főszerkesztője, valamint több konzervatív CDU-tag. A teljes listát eddig biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra.

Boris Reitschuster, egy okonyomozó politikai blog szerzője (szintén a listán) feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Nem ez az első eset, hogy nyilvánosan ellenzéki személyiségek elleni erőszakos cselekményekre buzdítanak.

Az állami TV egyik „sztárja”, egy hírhedt szélsőbaloldali komikus, Jan Böhmermann, már régebben elkezdett egy listát vezetni, amelyen neki nem tetsző személyiségek nevei álltak, és akiket a képernyő nyilvánossága elött fenyegetett meg. Napirenden vannak a kritikusok elleni erőszakos támadások. A konzervatív AfD politikusait levadászni, kritikus beállítottságú újságírók, rendörök autóit felgyújtani a jó érdekében elkövetett megbocsájtható véteknek számít. Jelenleg folyik Drezdában egy per egy szélsőbaloldali banda ellen, amelynek tagjai több általuk nácinak tartott személyt vertek össze úgy, hogy azok életveszélyes sérüléseket szenvedtek el.

A listát ajánlatos komolyan venni, mint ahogy a hitleri és lenini listákat is ajánlatos lett volna komolyan venni. A zöld-bal-szélsőbal választási győzelme nem kizárt, és ez a mostani lista talán előrejelzés, hogy mire számíthatunk a következő hétfőtől kezdve.

Izrael-gyűlölő műsorvezetőt futtat a német állami televízió

Nemi el-Hassan gyakori résztvevője az Izrael-ellenes tüntetéseknek és szerinte a csador „a női emancipáció kiteljesedése”.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.