„Ha Haiti elsüllyedne a tengerben, a mi szempontunkból az se számítana” – mondta Biden 1994-ben

Biden korábbi megjegyzése azután került elő, hogy a határon haiti-i migránsok ezrei próbáltak bejutni az Egyesült Államokba. Az amerikai sajtó szerint több ezer embert már beengedtek a hatóságok. 

1994-ben Delaware-i szenátorként Bident arról kérdezte egy riporter, hogy mit tenne a Clinton kormány, ha Haiti elnökét megbuktatnák egy katonai puccs során. Biden legyintett a kérdésre, és azt nyilatkozta, hogy az USA számára Haiti nem fontos.

„Ha Haiti – s istenverte dolog ilyet mondani – mondjuk elsüllyedne, vagy 300 lábnyit felemelkedne, az az érdekeink szempontjából nem igazán számítana” – jelentette ki Joe Biden.

Ahogy korábban beszámoltunk róla Texasban a mexikói határ mentén haiti-i migránsok tömege gyűlt össze, miután elterjedt, hogy tömegeket engednek be a hatóságok az Egyesült Államok területére.

A tömegek egy részét a héten elkezdték kitoloncolni, amely következtében Amerika speciális megbízottja lemondott.

Megdöbbentő felvétel az amerikai-mexikói határról: tízezer ember várakozik a belépésre

„Az ok amiért itt vannak igen egyszerű, nyolc nappal ezelőtt a Biden adminisztráció törölte a Haitibe tartó kitoloncolási repülőjáratokat. Nyolc napja úgy 700-1000 ember lehetett itt, aztán elterjedt, hogy Bidenék nem deportálják a haitiakat és az emberek megindultak”.