Megdöbbentő felvétel az amerikai-mexikói határról: tízezer ember várakozik a belépésre

A videót Ted Cruz texasi szenátor hozta nyilvánosságra, amelyen több ezer összetömörült migráns látható akik Del Rioban, Texasban egy felüljáró alatt táboroznak. 

A republikánus szenátor Twitterre töltötte fel a videót, ezzel illusztrálva a Biden adminisztráció rendelkezései miatt kialakult határválságot.

A videón több ezer illegális bevándorló látható, akiket feltartóztattak a hatóságok és egy határ közeli felüljáró alatt helyeztek el.

„Az ok amiért itt vannak igen egyszerű, nyolc nappal ezelőtt a Biden adminisztráció törölte a Haitibe tartó kitoloncolási repülőjáratokat. Nyolc napja úgy 700-1000 ember lehetett itt, aztán elterjedt, hogy Bidenék nem deportálják a haitiakat és az emberek megindultak”

– mondta Cruz.

Ted Cruz on Twitter: „10,503 illegal aliens are under this bridge tonight because Joe Biden made a political decision to cancel deportation flights to Haiti.The Border Patrol is overcapacity. It’s indefensible, it’s inhuman, and it was entirely caused by Biden & Harris. #BidenBorderCrisis pic.twitter.com/LmWV52nmJc / Twitter”

10,503 illegal aliens are under this bridge tonight because Joe Biden made a political decision to cancel deportation flights to Haiti.The Border Patrol is overcapacity. It’s indefensible, it’s inhuman, and it was entirely caused by Biden & Harris. #BidenBorderCrisis pic.twitter.com/LmWV52nmJc

A szenátor szerint a határkáosz rossz politikai döntések következménye, és az embertelen körülmények is az adminisztráción száradnak, amiért láthatóan engedi az ellenőrizetlen tömegek beáramlását, és tagadja, hogy válságos lenne a helyzet.

A Fox News riportere Bill Melugin beszámolt róla, hogy a Biden adminisztráció „biztonsági okokra” hivatkozva megtiltja a felüljáró környékén a drónok használatát, ami elsősorban a tv társaságok drónjaira vonatkozik.

Csak augusztusban 200 ezer illegális bevándorló érkezett az amerikai határhoz, ami tavalyhoz képest 300%-os növekedést jelent.

Chad Wolf korábbi egészségügyi miniszter a hét elején nyilatkozatot adott ki, amelyben fenntarthatatlannak és elhibázottnak nevezte a demokraták határpolitikáját:

„A határrendészet tisztjei nem tudnak ilyen nagy mennyiségű embert kezelni. Összeomlás várható. Százakat vontak el a határ őrzésétől, hogy ellenőrizzék a beáramló áradatot. A kartelek és embercsempészek előnyt kovácsoltak a gyengeségünkből, nem csak rekordszámú embert, hanem drogot is áthoznak a védtelen határon. Biden elnök egyszerűen nem hallgat ránk, és attól tartok egy megakadályozható katasztrófával kell szembenéznünk”

– jelentette ki Wolf.

Az illegális határátlépések a „legrosszabbak lesznek az Egyesült Államok történetében”

Az illegális bevándorlók számának szüntelen növekedése az Egyesült Államok és Mexikó határán idén arra utal, hogy a valaha volt legrosszabb statisztikát szülje.