Alta Fixsler szülei könyörögnek azért, hogy gyermekük otthon tölthesse az utolsó napjait

A kétéves Alta Fixsler szülei – akinek állandó fájdalmai vannak és nem tud életben maradni lélegeztetőgép nélkül – könyörögnek, hogy élete utolsó napjait otthon tölthesse velük – írja a The Mirror.

Az orvosok szerint a kétéves Alta Fixsler nincs „tudatánál” és állandó fájdalmakkal küzd, miután koraszülése miatt súlyos agysérülést szenvedett.

Anyja, Chaya Fixsler azt mondja, hogy szeretné hazavinni gyermekét, hogy „mindent megadjak neki, amit csak tudok”, mielőtt meghal.

Chaya és férje, Abraham tavaly elvesztették a Legfelsőbb Bíróságon azt a küzdelmet, hogy a Manchester University NHS Foundation Trust ne hagyja abba Alta életben tartását.

A házaspár szerint a döntés semmibe veszi szülői jogaikat, és figyelmen kívül hagyja haszid zsidó hitüket.

Most azért küzdenek, hogy a gyermek a manchesteri Salfordban lévő otthonukban tölthesse utolsó napjait. Kérésüket egészségügyi és biztonsági okokra hivatkozva elutasították.

„Ő a családunk része. Minden gyermek megérdemli, hogy a család része legyen”

– mondta Chaya.

Fixslerék otthona mindössze 25 percre van Alta kórházától.

Azt mondják, a köztük és szeretett gyermekük között lévő távolság miatt aggódnak, hogy lemaradnak életének utolsó pillanatairól. Ha otthon kezelnék, ez nem történne meg, mondják.

A Manchester University NHS Foundation Trust szóvivője azt mondta, hogy tudatában vannak annak, hogy ez egy hihetetlenül nehéz időszak Alta családja számára, és továbbra is támogatni fogják őket.

A helyi zsidó közösség is támogatja Fixsleréket. E közösség egyik tagja, Jonathan Guttentag rabbi szerint az, hogy a kórház beavatkozott a szülők kívánságába, „hitbeli, de egyben emberiességi kérdés”.

Elutasították az agykárosodott zsidó kislány életben tartását célzó fellebbezést

Alta Fixsler szülei azzal érveltek,hogy haszid zsidóként a kórháznak a lányuk életfenntartó berendezésének eltávolítására irányuló terve ellentétes vallási meggyőződésükkel, és sérti szülői jogaikat.