A Képviselőház megszavazta az 1 milliárd dolláros támogatást a Vaskupolának

Az amerikai képviselőház csütörtökön túlnyomó többséggel végül megszavazta azt a jogszabályt, amely Izraelnek egymilliárd dollárt biztosít a Vaskupola rakétavédelmi rendszer feltöltésére.

A Biden-kormány nyilvánosan elkötelezte magát a segély mellett a májusi 11 napos gázai háború után – írja az Ujkelet.live.

A szavazás néhány nappal azután történt, hogy progresszív demokraták egy csoportja nyomást gyakorolt Joe Biden elnökre annak érdekében, hogy a Vaskupola-finanszírozás kikerüljön a költségvetési törvényjavaslatból. Ezt a progresszív csoport el is érte, azonban a demokraták külön javaslatot nyújtottak be a védelmi rendszer támogatása érdekében.

A The Iron Dome Supplemental Appropriations Act csütörtökön végül 420-9 arányban elfogadásra került. Két demokrata képviselő, Alexandria Ocasio-Cortez és Hank Johnson tartózkodott. AOC-ről több amerikai forrás olyan képeket közölt, melyeken úgy tűnik a képviselő sírva fakadt a szavazás után.

Az izraeli telepes termékek „Made in Israel” feliratúak maradnak a republikánusok törvényjavaslata szerint

A törvényjavaslatot benyújtók szerint a Mike Pompeo előtti politikához való visszatérés megerősítené azokat, akik Izrael bojkottálására törekszenek.