Ezüstérmes az izraeli baseball-válogatott az Európa-bajnokságon

Izrael nemzeti baseball-válogatottja, amely a nyáron történelmet írt azzal, hogy részt vett a tokiói olimpián, vasárnap ezüstérmet szerzett az Európa-bajnokságon. A döntőben 4-9-re kapott ki Hollandiától – írja a The Times of Israel.

A túlnyomórészt amerikaiakból álló olimpiai csapat tagjai közül csak néhányan indultak az Európa-bajnokságon is. A csapat jelenlegi játékosainak többsége izraeli, akik helyben tanulták meg a játékot.

Eközben a holland csapatnak ez volt a 24. győzelme a tornán.

Izrael, amely a pénteki elődöntőben a házigazda Olaszország elleni 11-5-ös győzelemmel biztosította magának a dobogós helyezést, úgy tűnt, hogy a döntőben is képes lesz nagyot fordítani, hiszen a hatodik inningben 4-1-re vezetett.

Israel Baseball on Twitter: „Congratulations to the Netherlands @HonkbalSoftbal on a great game and defending the European title. We will wear our silver medals with pride! 🇮🇱⚾️💪 #eurobaseball21 #blueandwhite_baseball pic.twitter.com/4cix4n3APK / Twitter”

Congratulations to the Netherlands @HonkbalSoftbal on a great game and defending the European title. We will wear our silver medals with pride! 🇮🇱⚾️💪 #eurobaseball21 #blueandwhite_baseball pic.twitter.com/4cix4n3APK

A torinói mérkőzés utolsó részében azonban teljesen megfordult a kocka, a hollandok támadójátéka túl erősnek bizonyult az izraeliek számára.

Két évvel ezelőtt Izrael épphogy lemaradt a dobogós helyről, akkor negyedik helyen végzett, miután a bronzmérkőzésen kikapott Spanyolországtól.

A magyar síelők izraeli színekben értek el hatalmas sikert

Két magyar születésű síző: Szőllős Barnabás 13., míg Szőllős Benjamin 21. lett.