A magyar síelők izraeli színekben értek el hatalmas sikert

A Neokohn főszerkesztője

 

Szőllős Barnabás kombinációban tizenharmadik lett az alpesisí-világbajnokságon. Testvére huszonegyedikként ért célba – írja a Sport365 hírportál.

A férfiaknál Marco Schwarz nyerte hétfőn a kombinációt az olaszországi Cortina d’Ampezzóban zajló alpesisí-világbajnokságon.Az osztrák versenyző sikere azok után meglepetésnek számít, hogy a szuperóriás-műlesiklásban a szlalomspecialisták közül a címvédő és ebben a számban olimpiai ezüstérmes Alexis Pinturault zárt a legjobban, méghozzá a második helyen. A francia síző a várakozásoknak megfelelően meg is előzte az első futamban leggyorsabb kanadai James Crawfordot, csakhogy mégsem tudta megismételni két évvel ezelőtti sikerét, mert mögüle indulva Schwarz annyival jobb időt ért el műlesiklásban, hogy négy századdal elé került. Harmadikként a szám kétszeres junior világbajnoka, a svájci Loic Meillard zárt, Crawford a negyedik helyre csúszott vissza.

A 25 éves Schwarz negyedik érmét, de első aranyát nyerte világbajnokságon, ebben a számban az előző seregszemlén harmadik volt. Pinturault szuperóriás-műlesiklásban szerzett bronzérmes után másodszor állhatott dobogóra Cortina d’Ampezzóban.

A mezőnyben izraeli színekben indult két magyar születésű síző is, Szőllős Barnabás 13., míg Szőllős Benjamin 21. lett.

Izraeli MMA versenyző jutott rangos bajnokságba

Natan Levynek egy álma vált valóra. Ő a harmadik izraeli az Ultimate Fighting Championshipben.