Vak izraeli futó indul a maratonon, hogy pénzt gyűjtsön a vakvezető kutyáknak

Egy vak izraeli futó az Abu Dhabi és a London maratonon is indul, és közben pénzt gyűjt egy vakvezető kutyákkal foglalkozó jótékonysági szervezet számára – írja a Jewish News.

A 38 éves Avi Solomon, a hétgyermekes családapa azóta nem hagyta abba a futást, hogy közel két évtizeddel ezelőtt elvesztette látását. Avi korábban Etiópiából érkezett Izraelbe a Mózes hadművelet keretében.

Először hatéves korában kezdte elveszíteni a látását, egy fertőzést követően, amelyet akkor kapott el, amikor az etiópiai Gondar külvárosában, egy faluban élt. Látása 14 éves korában, mindkét szemén végzett műtétet követően átmenetileg visszatért, de fokozatosan romlott.

Sajnos édesanyját is fiatalon elvesztette, így édesapja egyedül nevelte a családot. A futás azonban segített neki feldolgozni a gyászát.

„Etiópiában kezdtem el futni, a futás iránti szeretetem az első naptól fogva a DNS-emben van. Sajnos, mivel annyi gyász volt az életemben, ezt erősséggé tettem. A családom és a barátaim velem vannak, amikor futok. A szomorúságát átfordítottam a „semmi sem lehetetlen”-re. ”

Dov Lipman on Twitter: „I MET A SUPERHERO TODAYAvi Solomon:- moved to Israel from Ethiopia at age 8 – blind- married and the father of six children – marathon runner I met w/ Avi & his guide dog, Nike, who he got from the Israel Guide Dog Center for the Blind. THANK YOU AVI FOR YOUR INSPIRATION! pic.twitter.com/JFTrDaSYzz / Twitter”

I MET A SUPERHERO TODAYAvi Solomon:- moved to Israel from Ethiopia at age 8 – blind- married and the father of six children – marathon runner I met w/ Avi & his guide dog, Nike, who he got from the Israel Guide Dog Center for the Blind. THANK YOU AVI FOR YOUR INSPIRATION!

A londoni maratonon való részvételével Avi célja, hogy mintegy 45 000 fontot gyűjtsön az Izraeli Vakvezető Kutya Központ számára, amely tavaly segített neki vakvezető kutyája, Nike beszerzésében.

Ezt megelőzően Izraelben bottal járt, amit rendkívül nagy kihívásnak talált.

„Szeretnék rávilágítani arra, hogy egyes emberek azért nem függetlenek, mert nincs vakvezető kutyájuk”

Martin Segal, a jótékonysági szervezet brit igazgatója üdvözölte Avi adománygyűjtését, ami különösen fontos a jótékonysági szervezet alapításának 30. évfordulóján.

Első helyet szerzett egy vallásos zsidó nő a Riga Maratonon

A 29 éves Beatie Deutsch öt gyermek édesanyjaként meglepő gyorsasággal teljesítette a félmaratoni távot.