Megmenekült a tálibok által hasba rúgott, Afganisztánban bujkáló terhes amerikai nő

Kimentettek egy amerikai állampolgárt, aki a tálibok elől bujkálva Afganisztánban rekedt. Darrell Issa republikánus képviselő megerősítette, hogy a terhes nő, akit csak „Nasria” néven ismernek, végre hazatér Dél-Kaliforniába – írja a The Blaze.

Nasria egy 25 éves terhes nő, aki Kabulban rekedt, miután a tálibok elfoglalták Afganisztánt. Nasria „többször is megpróbált” bejutni a kabuli repülőtérre, de erőszakkal elküldték, és egy alkalommal a tálibok hasba rúgták.

Nasria követte a Külügyminisztérium utasításait, hogy hol és hogyan lépjen be a Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtérre. Amikor azonban amerikai útlevelét a tálib fegyvereseknek lobogtatta, ami a Biden-kormányzat ígérete szerint az amerikai állampolgárok számára a tálib ellenőrzőpontokon való átjutást jelentette, állítólag megtagadták tőle a belépést.

„Volt olyan, hogy elmentem mellettük, és olyan gyorsan kezdtem el sétálni, ahogy csak tudtam, mire ők elkezdtek lövöldözni, és azt mondták, hogy jöjjek vissza. Annyira nehéz volt csak úgy felszállni egy repülőre… volt néhány nap, amikor az utcán kellett aludnunk. Ennyire rossz volt.”

Majd így folytatta:

„Voltak napok, amikor azt gondoltam magamban: ‘Vajon hazaérek? Itt fogok élni a végén? Vagy itt fogok meghalni?”

Nasria júniusban utazott Afganisztánba, hogy meglátogassa a családját és feleségül menjen mostani férjéhez. Gyermekének apja még mindig Afganisztánban van.

Nasria barátai azután léptek kapcsolatba Issával, hogy a tálibok elfoglalták Kabult.

Megszületett a kabuli merényletben megölt tengerészgyalogos kislánya

Rylee McCollum egyike volt annak a 11 tengerészgyalogosnak, akik meghaltak az augusztus 26-i robbantásban a Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren.