Megszületett a kabuli merényletben megölt tengerészgyalogos kislánya

A múlt hónapban a kabuli nemzetközi repülőtéren elkövetett ISIS-K öngyilkos merényletben megölt Rylee McCollum tengerészgyalogos őrvezető özvegye egy kislánynak adott életet, aki apja nevét fogja viselni – számolt be róla a The New York Post.

Levi Rylee Rose McCollum Jiennah Crayton hétfőn hajnali 2:18-kor született a dél-kaliforniai Camp Pendleton haditengerészeti kórházban – olvasható Jill Miller Crayton, a baba nagymamájának Facebook-bejegyzésében.

„Már most nem tud rosszat tenni a szememben”

– írta Jill Crayton.

Egy külön bejegyzésben Crayton Levit „a mi fényünknek” nevezte „a szomorúság heteit” követően.

Rylee McCollum egyike volt annak a 11 tengerészgyalogosnak, akik meghaltak az augusztus 26-i robbantásban a Hamid Karzai nemzetközi repülőtéren, ahol ő és társai a tálib hatalomátvétel után az Afganisztánból kirepülő, evakuálásra váró embereknek segítettek.

CPO on Twitter: „Welcome to the world, Levi Rylee Rose McCollum!Your daddy was a hero ♥️ pic.twitter.com/mvMzPyGWsy / Twitter”

Welcome to the world, Levi Rylee Rose McCollum!Your daddy was a hero ♥️ pic.twitter.com/mvMzPyGWsy

Hétfőn John Barrasso republikánus szenátor a szenátusban tisztelgett McCollum előtt, mondván, hogy:

„A gyermeke soha nem fogja megismerni Rylee-t, azonban mindig tudni fogja, hogy Rylee McCollum amerikai hős volt. Az apja egy hős volt.”

McCollum halála óta több mint 900 000 dollárt gyűjtöttek össze az özvegye és lánya javára.

Közben McCollum családja nem szégyellte kifejezni dühét szerettük halála miatt. Édesanyja, Kathy a múlt hónapban egy SiriusXM-nek adott rádióinterjúban úgy jellemezte Biden elnököt, mint egy „gyarló, demenciában szenvedő sz*rházit, [aki] épp most küldte a fiamat a halálba”.

Szeretem a munkám – írta utolsó posztjában a kabuli merényletben megölt katona

A 13 megölt amerikai katona átlagéletkora: 22 év.