Szeretem a munkám – írta utolsó posztjában a kabuli merényletben megölt katona

A 23 esztendős Nicole Gee őrmester családjának küldött egyik képen egy kisbabát tartott a kezében a kabuli reptéren. 

Azonosították mind a 13 katonát, akiket megöltek a csütörtöki öngyilkos merényletben Kabulban – írja a Daily Wire.

Az áldozatok között volt Nicole Gee őrmester, aki halála előtt több képet megosztott az evakuálásról. A fiatal nő halálát Karen Holliday kapitány jelentette be: „Volt neve. Istent szolgálta, harcos volt.”

A fotó, amit Nicole a családjának küldött: 

Gee egyik katonatársa, és barátnője Mallory Harrison őrmester így emlékezett meg róla:

„Az autója itt parkol. Még mindig ott áll. A legjobb barátom, az emberem, a nővérem örökre. A másik felem. Együtt voltunk újoncok, őrvezetők, majd őrmesterek. Három évig szobatársak, egészen a barakktól a mostani házunkig. Mintha összenőttünk volna. Nem igazán tudom leírni mit érzek mikor arra kényszerítem magam, hogy arra gondoljak, hogy többet nem fogom látni őt. Hogy úgy vették el az életét, hogy azt csinálta közben, amit szeretett: embereknek segített. Aztán robbanás és ő nincs többé”

– írta Harrison.

A megölt katonák közül többen mindössze 20 évesek voltak, akik nem is emlékezhettek a 2001 szeptember 11-ei robbantásokra. Rylee McCollum februárban házasodott, és két hónappal később már tengerentúlra küldték, és két héttel a halála előtt érkezett Afganisztánba, hogy segítse az evakuációt. A család elmondta, hogy Rylee felesége gyermeket vár.

A férfi nővére elmondta az amerikai sajtónak, hogy mióta Rylee az eszét tudta, fel akart iratkozni katonának.

Belépett amint betöltötte a 18-at. Egész életében ezt tervezte

– mondta a lány.

A férfi felesége elmondta, hogy egyedül az ad neki egy csekély vigaszt, hogy a férje a hazáját szolgálva halt meg.

Az utolsó név akit bejelentettek Dylan R. Merola őrvezető volt, aki szintén mindössze 20 esztendős volt.

Jared Schmitz 20 éves tengerészgyalogosnak az édesapja azt nyilatkozta, hogy a fia kisfiú kora óta katona szeretett volna lenni, és mindent megtett, hogy a lehető legjobb legyen. Az első küldetésén vesztette életét.

„Éjjel háromnegyed háromkor jöttek a tengerészgyalogosok, hogy elmondják a szörnyű hírt. Az élete sokkal többet ért ennél. Hihetetlenül meg vagyok rendülve, hogy nem láthatom többet a férfit, akivé vált”

– mondta az apa.

A kabuli robbantásban megölt tengerészgyalogos apja: „Biden hátat fordított a fiamnak”

Az egyik elhunyt katona apja elmondta, hogy tudta a fia meghalt, amikor csütörtökön este két tengerészgyalogost látott közeledni az otthonához.