Harry és Meghan is felkerült a TIME 100 legbefolyásosabb embere listára

A magazin leírása szerint a házaspár azért tartozik a világ 100 legbefolyásosabb embere közé, mert „hangot adnak azoknak, akiknek nincsen hangjuk.”

A TIME 100 listán nem csak az ex-herceg és felesége lógott ki, a lista tele van egymást ajnározó hírességekkel, akiknek a világ eseményeinek alakulására való befolyásuk igencsak kétséges.

Vannak a listán valóban befolyásos emberek mint országok vezetői: Joe Biden és Naftali Bennett, tudósok, mint a vakcina fejlesztésben nagy szerepet játszó Karikó Katalin, és feltalálók, mint a Tesla és a SpaceX-et vezető Elon Musk, azonban a lista nagy részét sztárok és divatos ügyek képviselői teszik ki.

A lista tulajdonképpen egy burkolt reklám a rajta szereplőknek, hiszen minden esetben vigyáz rá a magazin, hogy név szerint említse a projekteket, alkotásokat, amiket az adott személy reklámozna.

Harryről és Meghanról, egy amerikai séf José Andrés írt portrét a listához. A leírás szerint a házaspár „együtt érez azokkal, akiket nem ismernek.” A rövid szöveg nem is említi Meghan Markle B-listás tévé karrierjét, hanem, mint emberi jogi aktivistát mutatja be. A séf szerint a házaspár „meg lett áldva gazdagsággal és tehetséggel” és „évezhették volna a kényelmes élet előnyeit” de nem ők „nem maradtak csöndben”. Harry és Meghan a cikk szerint mindig a „küzdelem felé rohan” és „eteti a természeti katasztrófák túlélőit.”

A portrét és a mellékelt fotókat gúnyos reakciók fogadták Twitteren.

Wilfred Reilly on Twitter: „To me, though, the MOST notable thing about them is their intense desire for privacy. https://t.co/Dfeqf9OXxg / Twitter”

To me, though, the MOST notable thing about them is their intense desire for privacy. https://t.co/Dfeqf9OXxg

Harry herceg 20 millió dollárért könyvet ír, hogy megmutassa ő is pont olyan, mint mindenki más

A Buckingham-palota felháborodására a kiadó a királynő uralkodásának 70-ik évfordulójára időzíti a megjelenést.