Harry herceg 20 millió dollárért könyvet ír, hogy megmutassa ő is pont olyan, mint mindenki más

A Buckingham-palota felháborodására a kiadó a királynő uralkodásának 70-ik évfordulójára időzíti a megjelenést. Angliában egyre többen követelik, hogy a „szökött herceget” és amerikai feleségét fosszák meg a rangjuktól. 

Harry herceg a héten bejelentette, hogy önéletrajzi könyvet ír, amely a „teljes igazságot” fogja tartalmazni az életéről – számolt be a New York Post.

A királynő unokája tavaly jelentette be, hogy Kaliforniába költözik feleségével, mert „privát életre vágyik.” A királyi családtól való elszakadás ellenére a pár továbbra is használja a királyi címeit.

Az elmúlt egy évben a házaspár szerződést kötött a Netflixel és a Spotify-al. Harry herceg felesége Meghan Markle tavasszal kitárulkozó interjút adott Oprah Winfreynek, amiben a herceg is felbukkant.

Az önéletrajzi könyvet egy Pulitzer-díjas szellemíró J.R. Moehringer írja, aki többek között André Agassi bestseller életrajzában is közreműködött. Az író saját önéletrajzából jelenleg George Clooney tervez filmet készíteni.

Harry állítása szerint „nem hercegként írja a könyvet, hanem akként az emberként, akivé vált.” A harminchét éves herceg meg akarja osztani az olvasókkal azt „amit élete során megtanult” abban is segíteni akarja az olvasókat, hogy „meglássák mindegy ki honnan jött, több bennünk a közös, mint gondolnánk.”

A palota felháborodása után a herceghez közeli források azt nyilatkozták, hogy a férfi nem a családja ellen írja a könyvet. Több angol újságíró azonban rámutatott, hogy Harry és Meghan azért hozza nehéz helyzetbe minden egyes interjújával és a könyvvel a családját, mert a királyi család nem nyilatkozhat semmivel kapcsolatban, amit állítanak, mivel az szembe menne a protokollal.

Harry herceg könyve várhatóan 2022-ben jelenik meg.

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Szegény gazdagok – Harry és Meghan a királyi család ellen

Kérdés, hogy egy olyan korban, ahol mindent értéktelennek ítélnek, ami a múlthoz tartozik, meddig maradhat életben a botrányoktól sújtott brit monarchia? Hajdú Tímea írása.