Saját egészségügyi főtanácsadója sem tudta megvédeni Joe Biden meghirdetett vakcina politikáját

Dr. Anthony Fauci a CNN-nek nyilatkozott, amikor kifogott rajta egy egyszerű kérdés.

Meglehetősen kellemetlen helyzetbe került csütörtökön Dr. Anthony Fauci, az USA legismertebb járványügyi szakértője és egyben Joe Biden elnök orvosi főtanácsadója, miután nyilvánosan tették fel neki azt a kérdést, ami sokakat foglalkoztat az újonnan behirdetett tervek kapcsán.

Egy új szabályozás értelmében ugyanis komoly válaszút elé állítanák a 100 fős vagy annál nagyobb munkahelyeket: az alkalmazottaknak dönteniük kellene, hogy kötelezően beoltatják magukat vagy elveszíthetik munkájukat.

A lépés csaknem 100 millió amerikait érint, és egyenesen szembe megy azzal, amit Biden még decemberben ígért a járványhelyzetet illetően. Nem meglepő, hogy pár órával a tervezet közlése után Faucit már az intézkedésről kérdezte Dr. Sanjay Gupta, a CNN riportere.

Gupta arra volt kíváncsi, hogy azoknak is be kellene-e oltatniuk majd magukat, akik átestek a fertőzésen – tehát a kutatások szerint nagyobb védettséget szereztek, mint amit akár két vakcina képes biztosítani. „Az ilyen ügyeket hogy kezelnék?” – kérdezte a riporter.

„Tudja, ez egy jó kérdés, Sanjay. Nem tudok biztos választ adni erre Önnek” – válaszolta Fauci.

Ezután hozzátette, hogy az még mindig kérdéses, meddig tart a természetes immunitás okozta védettség a koronavíruson átesetteknél. Majd elismerte, hogy az erről szóló részleteket még ki kell dolgozniuk.

„Ez fontos, és kell, hogy legyen egy érv arra, amit felvetett” – idézte szavait a Just The News.

A portál egyben emlékezetet: nemrég egy másik népszerű amerikai virológus, Dr. Jeffrey Klausner is foglalkozott a kérdéssel. Ő akkor szintén elismerte, hogy szükséges külön foglalkozni a fertőzésen átesett személyekkel, akiket akár a beoltottakkal azonos jogok illethetnének.

A félelem életben tartása

Sok oltatlan embernek téves elképzelései vannak az oltás mellékhatásairól, de nem tévednek, amikor azt mondják a közvélemény-kutatóknak, hogy a vírus veszélyeit eltúlozták és politikai célokra használták fel.