Repülőgép balesetben halt meg a Netanjahu elleni korrupciós per egyik tanúja Görögország közelében

A hétfőn repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztő két izraeli a Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök elleni folyamatban lévő korrupciós per egyik tanúja, Haim Garon és felesége, Eszti — írja az ujkelet.live.

A 70-es éveikben járó izraeli polgárok egy Cessna 172 kisrepülőgéppel utaztak.

Haim Garon, az Izraeli Kommunikációs Minisztérium korábbi főigazgató-helyettese a vád tanújaként szerepelt Benjamin Netanjahu volt miniszterelnök tárgyalásán.

A Garonék állítólag Haifáról Észak-Macedóniába tartottak.

A magánrepülőgép az Égei-tenger keleti részén lévő Számosz sziget közelében zuhantak le, ahol kitérőt tettek volna.

A négyszemélyes repülőgépet nagyon biztonságosnak és megbízhatónak tekintik, és főként oktató- és szabadidős repülésekre használják, más polgári használat mellett.

A gép izraeli idő szerint este 8 óra körül tűnt el a radarokról.

Helyi sajtóértesülések szerint három hajó sietett a baleset helyszínére, köztük a parti őrség hajója és egy halászhajó. A görög légierő Super Puma helikopterét is a baleset helyszínére küldték.

,,A repülőgép maradványokat láttunk a tengerben, körülbelül egy mérföldre délre a repülőtértől” – mondta a parti őrség egyik tisztviselője a Reutersnek.

ynet עדכוני on Twitter: „ההתרסקות ביוון: עד במשפט נתניהו שהיה בכיר במשרד התקשורת ואשתו נהרגוhttps://t.co/d1CeJTpJv4@itamareichner @GiladMorag @DanielSal_87 pic.twitter.com/68wD1opEWI / Twitter”

ההתרסקות ביוון: עד במשפט נתניהו שהיה בכיר במשרד התקשורת ואשתו נהרגוhttps://t.co/d1CeJTpJv4@itamareichner @GiladMorag @DanielSal_87 pic.twitter.com/68wD1opEWI

A baleset oka továbbra sem tisztázott, bár műszaki hibára gyanakodnak.

,,Haim valóra váltva egy régi álmát és pilóta engedélyt szerzett” – nyilatkozta az egyik rokona. „Mindig repült, és sok órát töltött a levegőben. Annyira boldog volt, szomorú, hogy így ment el.”

A házaspár három gyereküket és unokáikat hagyta hátra.

Netanjahut csalással, bizalommal való visszaéléssel és vesztegetéssel á vádolják három korrupciós ügyben. Az egyik – a 4000-es sz. eset – azt állítja, hogy az egykori miniszterelnök több száz millió dollár értékű szabályozást promotált a Bezeq távközlési vállalat tulajdonosának, Saul Elovitchnak, kedvező cikkekért cserébe a népszerű Walla híroldalon.

Garon vallomása az ügyre vonatkozó szabályozási kérdésekre irányult.

Netanjahu állítólag a Nobuban vacsorázott perének egyik tanújával

Netanjahu, akit azzal vádolnak, hogy gazdag jóakaróktól kapott ajándékokat, ragaszkodott ahhoz, hogy ő fizette a mostani nyaralását is.