Reform rabbi nyitóimájával emlékeztek a szeptember 11-i terrorra a Kongresszusban

A Kongresszus egy (reform) rabbi és egy nyugalmazott amerikai haditengerészeti lelkész imájával emlékezett meg a szeptember 11 -i támadások 20. évfordulójáról — írja az Arutz7.

A szeptember 11-i terrortámadások és a küszöbön álló nagy ünnepek egybeesése régóta kísérti a zsidó-amerikai képzeletet.

Pénteken, a támadások 20. évfordulójának előestéjén az amerikai képviselőház egy (reform) rabbi nyitó imájával ismerte el az egybeesést.

Arnold Resnicoff rabbit, az Egyesült Államok haditengerészetének nyugdíjazott lelkészét Nancy Pelosi, demokrata párti házelnök mutatta be. Resnicoff a szeptember 11 -i emlék traumáját a zsidó őszi nagyünnepekkel járó önvizsgálathoz hasonlította.

„Húsz évvel ezelőtt véget ért egy korszak: a szeptember 11 előtti világ”-mondta imájában.

„Az Iker-tornyok még álltak. Nem volt végzetes Pentagon elleni támadás. Egyetlen polgári légitársaság utasai és személyzete sem áldozta fel az életét, hogy megvédje a Capitoliumot a támadástól. Másnap azonban világunk örökre megváltozott. A világ zsidósága az őszi ünnepkör idején az önvizsgálatra és a bűnbánatra összpontosít. Vallástól függetlenül azonban mi, amerikaiak különleges napokat élünk, melyet az áldozataink emléke tesz szentté”

Rabbi Arnold Resnicoff (Navy) House prayer, Sept. 10, 2021 – 9/11 „20 years ago today an era ended”

„When Rabbis Bless Congress: The Great American Story of Jewish Prayers on Capitol Hill” .. buy the new book here:https://www.whenrabbisblesscongress.comhtt…

Idén a szeptember 11 -i évforduló a ros hásáná és jom kipur közötti időszakra esik,  2001 -ben ros hásáná szeptember 17-én este kezdődött, hat nappal a támadások után. George W. Bush akkori elnök ünnepi üzenetében felhívta a figyelmet az egybeesésre.

Két évtizeddel 9/11 után a Nyugat továbbra is megosztott

A Nyugat számára nincsenek „örökké tartó háborúk”. Háborúit vagy megnyeri, vagy elveszíti; vannak győztesek és legyőzöttek. Az iszlám szélsőségesek számára azonban a háború valóban örökké tart, a vereség csak átmeneti.