Miért nem igazak a 9/11-es támadásokkal kapcsolatos összeesküvés-elméletek?

Az INews megvizsgált néhányat a legnépszerűbb 9/11-es összeesküvés-elméletek közül, és elmagyarázta, hogy miért nem igazak.2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokat négy terrortámadás érte, amelyekben 2997 ember vesztette életét. Az al-Kaida által koordinált támadások során két repülőgépet eltérítettek, amelyek a New York-i Világkereskedelmi Központba, más néven az ikertornyokba csapódtak.

Egy másik gépet is eltérítettek, az a Pentagonba zuhant, míg egy negyedik gép, amelyről úgy vélték, hogy a washingtoni Capitolium felé tartott, a pennsylvaniai Shanksville-ben egy mezőn landolt – miután az utasok és a személyzet megküzdött a támadókkal, hogy visszaszerezze az irányítást a gép felett.

Annak ellenére, hogy mindenre kiterjedő bizonyítékok vannak arra, hogy az al-Kaida állt 9/11 mögött – sok összeesküvés-elmélet hívő ember meg van győződve arról, hogy az igazságot az amerikai kormány eltitkolta.

Az ikertornyokat szándékosan rombolták le

Néhány, a tornyok leomlásáról készült videófelvétel azt sugallja, hogy azokat szándékosan, egy irányított robbanás során rombolták le. Az elméletben hívők szerint ezt az ablakoknál bekövetkezett robbanások bizonyítják, amikor a tornyok felülről lefelé zuhantak.

Egy szándékos robbanás során az épületeket alulról rombolják le, nem pedig felülről. A szakértők szerint az ablakok felé repülő törmelék és irodai berendezések, miután a fölöttük lévő emelet összeomlott, voltak az okai annak, hogy azok kirobbantak.

Az is nagyon valószínűtlen, hogy az irodai dolgozók ne vették volna észre, hogy éppen robbanóanyagot helyeznek el az épület egész területén.

Rakéta csapódott a Pentagonba

Az összeesküvés-elméletek hívei szerint a Pentagonban keletkezett nagyobb károkat egy kör alakú robbanásnyom okozta – amit szerintük sokkal valószínűbb, hogy egy rakéta okozott, mint az épületnek ütköző repülőgépszárnyak.

Azt is állítják, hogy egy leselejtezett repülőgép részeit, beleértve a farokrészt is, a Pentagonba szállították, hogy azt az illúziót keltsék, mintha egy repülőgép csapódott volna be.

Az elmélet azonban teljesen figyelmen kívül hagyja a fényképes bizonyítékokat, amelyek az utasok és a személyzet holttesteit mutatják a helyszínen. Emberek ezrei látták, ahogy a repülőgép a Pentagonba repül, majd lefényképezték a helyszínt.

A World Trade Center 7-es épületét egy irányított robbantással semmisítették meg

A World Trade Center 7-es épületét, amely az ikertornyokkal volt szomszédos, szerint biztosan ellenőrzött robbantással semmisítették meg, mert nem találta el egyetlen repülőgép sem.

Az elmélet az épület tulajdonosának egy megjegyzéséből ered, aki attól félt, hogy az épület összeomlik. Amikor a tűzoltók bent voltak, azt mondta, hogy azonnal ki kell hozni őket, és ezeket a szavakat használta:

„Húzd meg”

– ami a teoretikusok szerint jel volt az épület lerombolására.

Az épület azonban az ikertornyokban keletkezett intenzív tűz miatt omlott össze, amely átterjedt rá – az acélgerendák meghajlottak, és az épület összeomlott.

A repülőgépek tele voltak robbanóanyaggal

Egy másik megalapozatlan elmélet szerint a fedélzeten tartózkodó utasokat máshol ölték meg és dobták a tengerbe, a repülőgépeket pedig robbanóanyaggal megtöltötték és távolról irányították a célpontokba.

Úgy vélik továbbá, hogy a fedélzeten tartózkodók mindannyian az összeesküvés részesei voltak, és most új személyazonossággal bujkálnak.

A teoretikusok azt is állítják, hogy az áldozatok által a repülőgépekről szeretteikkel folytatott mobiltelefonos hívások felvételei lehetetlenek voltak, mivel a repülőgépek utazómagassága túl nagy volt ahhoz, és „hangmorfológiai technológiával” hamisították meg őket.

De ez az elmélet is megbukik, mert a telefonhívásokról készült felvételek bizonyítják, hogy a hívásokat a repülőgépek üléseinek hátuljára szerelt műholdas telefonokról kezdeményezték.

Az iszlám terrorizmussal nem lehet együtt élni

A szélsőséges iszlámmal rokonszenvező tömegeknek meg kell tanulniuk, hogy az égből nem Allah néz le rájuk, hanem a Nyugat műholdjai. Gallai Tamás publicisztikája.