Nigel Farage Biden Amerikájáról: „Elszigetelt és barátok nélküli”

Nigel Farage, a Brexit párt korábbi vezetője szerdán csatlakozott a „Fox & Friends First” című műsorhoz, és Joe Biden külpolitikáját, köztük az amerikai szövetségesekkel való rossz bánásmódot ostorozta – írja a Fox News.

Farage megjegyezte, hogy az „elnök megsértette briteket”, és „visszavezette Amerikát a teljes elszigetelődéshez”.

„Biden eljött a G7-es találkozóra ide, Nagy-Britanniába, ahol „Amerika visszatért”. És mindenki azt mondta, ó, hát nem csodálatos? Megszabadultunk attól a csúnya Mr. Trumptól. Itt van Biden. Minden nagyszerű lesz. Valójában, amit Biden tett, az az, hogy visszavitte Amerikát a teljes elszigeteltségbe, mert nemcsak minket sértett meg, a briteket, és nekünk nagyon különleges kapcsolatunk van. Megkérdőjelezte a NATO jövőjét

– mondta Farage.

„Senki, úgy értem, őszintén szólva, senki sem bízhat most az amerikaiakban, ami a katonai szerepvállalást illeti, mert nyilvánvalóan nem állják a szavukat. Ígéreteket tett a G7-ek találkozóján, amelyeket megszegett az egyoldalú afganisztáni kivonulással. Így Amerika elszigeteltté és barátok nélkülivé vált, Amerika lehet, hogy egy nagy, erős, és gazdag ország. De mindenkinek szüksége van barátokra a világban. Szerintem az az irónia, hogy az úgynevezett internacionalista demokraták valójában az elszigetelődés hívei. Donald Trump volt az, aki folyamatosan kinyújtotta a kezét, folyamatosan telefonált és utazgatott a világban, és egy valójában nagyon sikeres amerikai külpolitikát folytatott”

– fejezte be Farage  a gondolatmenetét.

Farage: Trump alatt nem mert volna ilyet tenni a Hamász

A Demokrata párt a saját végét sietteti, ha olyan szélsőséges módon kommunikál, mint Corbyn Munkáspártja – véli a Brexitet vezető politikus.