Farage: Trump alatt nem mert volna ilyet tenni a Hamász

A Demokrata párt Amerikában a saját végét sietteti, ha olyan szélsőséges módon kommunikál, mint Jeremy Corbyn Munkáspártja – véli a Brexitet vezető politikus a Breitbart szerint.

Nigel Farage szerint a demokraták elidegenítik a „hazafias” szavazókat, mivel túlságosan szélsőbalra mennek olyan témákban, mint Palesztina ügye.

Farage azt is kifejtette, hogy a friss izraeli konfliktus nem robbant volna ki, ha Donald Trump ül a Fehér Házban.

A Brexit vezetője szerint az antiszemitizmus fontos eleme volt a Munkáspárt bukásának az Egyesült Királyságban, mert bár relatíve kevés zsidó él a szigetországban, de az átlagos brit szavazó „rendes ember” és nem tolerálja az antiszemitizmust.

Farage, aki éppen Amerikában van, arról is beszélt a portál szerint, hogy az amerikai kongresszusban sokan ülnek, akik a palesztinpárti tüntetéseket támogatják és nem ítélik el eléggé az antiszemita támadásokat.

Farage szerint az amerikai konzervatívoknak nem szabad összeomlaniuk, mert a Brexit kampány is éveken át épült erős ellenszélben, mégis sikeres lett. Amerikában esélyt adhat, hogy ha a demokraták „támogatni fogják az eltörléskultúrát és mélyen hazafiatlanok lesznek, elidegenítik több millió saját szavazójukat”.

Farage üzenete, hogy a brit Brexit-pártiak is „bajban voltak”, de küzdöttek, és végül nyertek. „Ti (az amerikaiak) is ezt fogjátok csinálni (…) szóval fel a fejjel és hajrá!”

A zsidó sikeríró, aki sokkot kapott a brit antiszemitizmustól

Tuvia Tenenbom arról is beszélt lapunknak, miért nem tartja lehetetlennek, hogy egy nap Jeremy Corbyn legyen a brit miniszterelnök.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.