Tucker Carlson: A hadseregünk 20 éven át hazudott nekünk

A Fox News műsorvezetője szerint, hogy a hadsereg a haladás illúzióját keltette Afganisztánban, még akkor is, amikor már nyilvánvaló volt, hogy kudarcot vallottak. Tucker Carlson véleménye.

Ne feledjük, hogy a demokrácia, hogy működik – a katonai vezetők az önök által megválasztott embereknek jelentenek. Nem ez történt.  Korábban történetek kezdtek kiszivárogni arról, hogy az  akkori elnök, Trump figyelmen kívül hagyott titkos hírszerzési információkat az afganisztáni fejpénzekről, amit az oroszok tűztek ki a az amerikai katonák fejére. Mit gondolnak, honnan származtak ezek a történetek? A Pentagonból jöttek – ez volt a bosszú.

Aztán a hadsereg megtagadta, hogy kivonja csapatait Szíriából és Afganisztánból, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok megválasztott elnöke utasította őket erre – megint csak nem volt civil kontroll a hadsereg felett. Amikor Joe Biden végül elnök lett, a beiktatás napján az egyesített vezérkari főnökök bizottságának elnöke, Mark Milley annyira izgatott volt, hogy nem tudott uralkodni önmagán.

„Senkinek nem mosolyog jobban ma, mint én”

– mondta Milley Michelle Obamának.

„A maszkom alatt nem látszik, de nekem igen”.

A média kezdetektől fogva támogatta Bident. Azt mondták, hogy ismét a felnőtteké a főszerep. A narancsos ember elment – most már minden jobb lesz.

Ez különösen abszurdnak tűnik annak fényében, amit Afganisztánban láttunk. Manapság Joe Biden barátai a Pentagonban és az NBC News „külügyi szerkesztőségében” már nem tartják őt felnőttnek. Magára hagyta az amerikai állampolgárokat, megöletett tizenhárom amerikait, és ezért hirtelen úgy tűnik, hogy egy kicsit szégyellik magukat. Ráadásul hátat fordított a neokon-projektnek, és ez a legnagyobb sértés mind közül.

De a nagyobb kérdés az, hogy a média és a hadsereg miért beszélt egyáltalán így. „Újra a felnőttek a főnökök?” Mit jelent ez pontosan? Ha követjük, amit a tábornokaink az elmúlt húsz évben Afganisztánról mondtak nekünk, hamar rájövünk, hogy pontosan miről is van szó. A „felnőttek” azt jelenti, hogy az emberek hajlandóak úgy tenni, mintha minden rendben menne, miközben valójában nem.

Bármennyire is rosszul állt a helyzet Afganisztánban, a Pentagon szóvivői többször is azt mondták, hogy hihetetlen előrelépést értek el az országban. A „haladás” lett az a szó, amelyet újra és újra használtak – szinte mintha összehangolták volna.

Az elmúlt húsz évben az volt a nemzetünk katonai intézményrendszerének a filozófiája, hogy hazudik nekünk arról, hogy mi történik valójában a mi pénzünkkel, a mi nevünkben, a mi csapatainkkal, egy idegen országban. Ez a filozófiája a Biden-kormányzat minden magas rangú tisztviselőjének is. A haladás illúzióját kelteni, még akkor is, amikor nyilvánvaló, hogy kudarcot vallunk.

A Fox News műsorvezetője azt állítja, hogy az NSA kémkedett utána

Tucker Carlson állítása szerint egy napokban megjelent cikk bizonyítja, hogy Nemzetbiztonság Ügynökség eljuttatta a sajtónak a magánlevelezését.