A Fox News műsorvezetője azt állítja, hogy az NSA kémkedett utána

Tucker Carlson, konzervatív kommentátor műsorában azt állította, hogy bizonyítéka van, hogy az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség megfigyelés alatt tartotta. 

Az amerikai televíziózás egyik legnépszerűbb műsorvezetője a múlt héten vádolta meg először az NSA-t azzal, hogy megfigyelés alatt tartották. Carlsonnak egy hivatalnok adta tudtára, hogy megfigyelik az elektronikus kommunikációját. Szerdán pedig műsorában elmondta, hogy információi szerint a magánlevelezését átadták egy újságírónak, aki előtt feltárták az identitását is – számolt be a Federalist.

„Washingtonban senki nem tűnt meglepettnek” – mondta Tucker Carlson a műsorában – „A szokásos arcoknak a szegmensünk után azonnal volt kész magyarázatuk: vagy egyáltalán nem igaz az egész és csak a nézettség miatt hazudtunk, vagy ha igaz, akkor volt rá oka az NSA-nek.”

A Twitteren valóban ez a két reakció hódított, egyesek hazugnak nevezték a tévést, míg mások múltbeli megnyilatkozásai miatt indokoltnak tartották a megfigyelést.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség által az újságírókhoz eljuttatott emailek arra vonatkoztak, hogy Tucker megpróbált interjút szervezni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Carlson csak a producerének mondta el, hogy szervezi az interjút, mert félt, hogy ha nyilvánosságra kerül meghiúsulhat. Aztán mégis napvilágot láttak az emailek mégpedig az Axios híroldalon. A cikk megjelenése megerősítette Tuckerék számára, hogy az NSA valóban feltörte az email fiókját.

„Vajon mi volt a célja az NSA-nek? Hogy hazafiatlan amerikaiként állítsanak be, aki orosz ügynök, a Kremlin bábuja…” – mondta gúnyosan a műsorvezető.

Tucker Carlson elmondta, hogy az amerikai törvények szerint a nemzetbiztonsági szerveknek tilos leleplezni a nyilvánosság előtt azokat a személyeket, akiket valamely oknál fogva megfigyelés alatt tartanak. Az NSA mégis elárulta az Axios újságírójának, hogy ő az emailek szerzője.

„Nem engedhetjük meg, hogy a hírszerzési szolgálataink politikai eszközökké váljanak” – jelentette ki – „régen ebben mind a két párt egyetértett.”

A műsorvezető elmondása szerint az akcióra nem kerülhetett volna sor a Biden által kinevezett Paul Nakasone nélkül, akinek személyesen engedélyeznie kellett az ő leleplezését.

Tucker Carlson, a Fox News republikánus érdekeltségű televíziós csatorna egyik legnépszerűbb műsorvezetője, aki Donald Trump online elhallgattatása óta átvette a legutáltabb közéleti személyiség szerepét az amerikai sajtóban. Carlson rendszeresen kerül támadások keresztüzébe a műsorban elhangzó kijelentései miatt, gyakran vádolják uszítással és konspirációs teóriák terjesztésével. Azonban Carlson nagyon népszerű az amerikai konzervatív körökben, amelyeknek tagjai szerint az ellenfelei hamisan karakterizálják a műsorvezetőt.

Ki ölte meg Ashli Babbittot?

Január hatodikán a Kongresszus épületébe benyomuló tömegben lelőtték a fegyvertelen Ashli Babbittot. Most új információ látott napvilágot arról, hogy valójában ki lőhette le.