Ki ölte meg Ashli Babbittot?

Január hatodikán a Kongresszus épületébe benyomuló tömegben lelőtték a fegyvertelen Ashli Babbittot. Most új információ látott napvilágot arról, hogy valójában ki lőhette le. 

Január 6-án a Capitoliumba betörő tömeggel bevonult Ashli Babbitt 35 esztendős ex-katona is, aki az ostrom első áldozata lett, miután nyaklövés érte ( a többi haláleset nem volt erőszakos).  Az iraki veterán lelövését többen telefonnal rögzítették. Az első hírek arról szóltak, hogy a Capitoliumot őrző rendőrség egyik tisztje lőtte le a fegyvertelen nőt, azonban az elkövetőt nem azonosították. Februárban a család felháborodására bejelentették, hogy nem emelnek vádat a Babbittot megölő férfi ellen.

Az elmúlt napokban új információk kerültek napvilágra, miszerint Washingtonban nyílt titok, hogy Babbittot nem a capitoliumi rendőrség egy tagja ölte meg, hanem állítólag a Mike Pence alelnököt őrző titkosszolgálat embere -írja a Spectator World.

Az információt a Spectator újságírójának több washingtoni forrás megerősítette.

Az egyik washingtoni tisztviselő elmondta, hogy a capitoliumi rendőrség, valamint az Igazságügyi Minisztérium azért nevezte meg rendőrként a Trump szavazót lelövő férfit, mert nem akarták rontani a titkosszolgálat hírnevét. A Spectator újságírója szerint az is indokolhatta az elhallgatást, hogy nem akarták a hatóságok, hogy Mike Pence ellen még nagyobb legyen a harag.

Mindez magyarázatot adhatna arra, hogy miért nem lett nyilvánosságra hozva a férfi identitása. A férfi ügyvédje szerint azért nem hozzák nyilvánosságra a nevét, mert potenciálisan veszélybe kerülne az élete. Ashli Babbitt családja perel, hogy megtudják ki ölte meg a Babbittot.

Az Ashli Babbit lelövését rögzítő videókon jól látszik, hogy az őt lelövő ember nem viselt egyenruhát.

Az amerikai titkosszolgálat a cikk megjelenése után a Spectatornak elküldött nyilatkozatban nem erősítette meg, és nem is cáfolta meg azt, hogy az ő ügynökük lőtte volna le a Trump szavazót. A titkosszolgálat mindössze egy korábbi nyilatkozathoz irányította a lapot.

Nyilvánosságra hozták: mégsem a tüntetők okozták a Capitolium ostroma után elhunyt rendőr halálát

Agyvérzésben hunyt el a rendőr, akinek a halálát a demokraták a Trump elleni impeachment eljárás egyik legsúlyosabb vádjaként használták fel.