Nyilvánosságra hozták: mégsem a tüntetők okozták a Capitolium ostroma után elhunyt rendőr halálát

A boncolást követő orvosi vizsgálat után kiderült, hogy a rendőr természetes halált halt, és nem a tüntetők által kapott sérüléseibe halt bele, ahogy azt korábban állították. 

A férfi hőshöz méltó temetést kapott, miután az volt a feltételezés, hogy a Trump párti tüntetőkkel való konfrontáció során fejbe verték egy poroltóval és ennek a következtében halt meg. Most azonban kiderült, hogy a rendőr természetes halált halt – számolt be a Federalist. 

Ron Johnson republikánus szenátor levélben kérte számon a capitoliumi rendőrséget, amiért január 7-én kiadtak egy nyilatkozatot, amelyben azt állították, hogy Bryan Sicknick a szolgálat során elszenvedett sérüléseibe halt bele. Johnson szerint meg kellett volna várni az orvosok véleményét.

Múlt héten nyilvánosságra hozták a boncolást eredményét, amely kimondta, hogy Sicknick két agyvérzést szenvedett és természetes halált halt, és semmi nem utal rá, hogy a paprika spray-re adott allergiás reakció vagy a poroltó általi ütés vezetett volna a halálához.

A rendőrség januári nyilatkozata ahhoz vezetett, hogy a média felkapta Sicknick halálát, és úgy kezelték, mint Trump áldozatát, és még az impeachment eljárásban is fel lett használva a halála. Sicknick tiszteletére felvonult a demokrata vezetés.

A washingtoni rendőrség csak egy hónappal a halál után kérte a médiát, hogy amíg nincs hivatalos eredménye a halottkémi vizsgálatnak, addig ne spekuláljon senki, hogy mi volt a halál oka, miután a család többször kérte, hogy hagyják őket békében gyászolni.

A média hónapokig úgy kezelte a rendőr halálát, hogy a tüntetők ölték meg, ami valóban súlyosbította a Trump elleni vádakat.

Joe Biden személyes részt vett Sicknick tiszteletére rendezett megemlékezésen. Nancy Pelosi beszédet is mondott, amely során méltatta a rendőr áldozatát.

Mióta kiderült, hogy a rendőr természetes halált halt, a demokrata politikusok közül senki sem szólalt meg az ügyben.

„Biden Obama örökségét akarja folytatni”

Victor Davis Hanson nemrég a korábbi ausztrál miniszterelnök-helyettes John Anderson podcastjében vendégeskedett, ahol szó esett a Capitolium ostromáról, Bidenről, és Kína geopolitikai ambícióiról is.