Orosz katonanövendékek melegeket „végeztek ki” egy színházi előadás során

Az eset a jaroszlavli Dobrynin Kultúrpalotában történt, a 76RU című lap beszámolója szerint a helyi katonai ejtőernyős klub megalapításának 20. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen.

Az egyenruhába öltözött kadétok felemeltek egy másik kadétot, akinek a hasán egy cementtömb volt. A cementtömbön olyan írás volt, amely a melegek halálára szólított fel, homofób szitokszavakat írtak rá. Egy másik kadét ezután egy kalapáccsal szétütötte a cementtömböt.

A Dobrynin Kultúrpalota igazgatója azt állította, hogy a jelenetet nem hagyták jóvá, és hogy a diákok szándékosan titkolták tervüket, mert tudták, hogy nem fogják engedélyezni.

„Fel vagyunk háborodva”

– mondta utána Igor Derbin, a palota igazgatója.

„Eredetileg úgy terveztük, hogy az esemény kellemes és vidám lesz. A performansz váratlanul ért bennünket. Nem volt előre megtervezve vagy megbeszélve, mert tudták, hogy nem fogjuk engedélyezni”.

A meleg magányosság járványa

Dacára a szabadságnak, a melegek között probléma a drog, az alkohol, a depresszió, a veszélyes szex és az öngyilkosság – írja a Huffington Post baloldali lap meleg szerzője 2017-es cikkében.