„Odaadtam a fiamat az országnak, és nem volt senki, aki megvédte volna”

Nitza Shmueli, a gázai határon megölt határrendész, Barel Hadaria Shmueli őrmester édesanyja péntek este az N12-nek adott interjút, amelyben kifejezte a dühét és felháborodását a kormány magatartása miatt – írja a The Jerusalem Post.

„Nem hiszek a hadseregben, nem hiszek a kormányban vagy bárkiben”

– mondta Shmueli.

„Odaadtam a fiamat az országnak, és nem volt senki, aki megvédte volna. A tisztviselők és a tábornokok azt mondták nekem, hogy nem tudták, a terrorista fegyvert rejteget magánál. Ezt nem tudtam elhinni. A fiamat meggyilkolták, nem pedig megölték”

– magyarázta a gyászoló anya.

Hananya Naftali on Twitter: „Palestinians in Gaza distribute sweets to celebrate the death of Barel Shmueli, the Israeli border policeman who got shot in the head on the border with Gaza.They celebrate death, we will continue to celebrate life. pic.twitter.com/fX455F9lSy / Twitter”

Palestinians in Gaza distribute sweets to celebrate the death of Barel Shmueli, the Israeli border policeman who got shot in the head on the border with Gaza.They celebrate death, we will continue to celebrate life. pic.twitter.com/fX455F9lSy

„Fontos számomra, hogy köszönetet mondjak Izrael minden lakójának: bárcsak mindannyiukat megölelhetném”

– folytatta.

Shmueli édesanyja elmondta, hogy nagyon dühös a Hamász terroristáira, ugyanakkor a fennálló rendszerre és az új kormányra is.

Naftali Bennett miniszterelnökkel kapcsolatban Shmueli elmondta, hogy

„Bennett tegnap küldött egy részvétnyilvánító levelet, én pedig széttéptem a borítékot, nem szeretném, ha idejönne.”

Belehalt sérüléseibe a fejbe lőtt izraeli határrendész

Smueli a határrendészet elit Misztaaravim egységének tagja volt. A határnál zajló zavargások során egy gázai terrorista lőtte fejbe.