Belehalt sérüléseibe a fejbe lőtt izraeli határrendész

A rendőrség hétfő délután közölte, hogy a határrendészet harcosa, Barel Hadaria Smueli törzsőrmester, aki múlt szombaton bevetés közben súlyosan megsebesült a gázai határnál, belehalt sérüléseibe – írja az Újkelet.live

Smueli a határrendészet elit Misztaaravim egységének tagja volt. A határnál zajló zavargások során egy gázai terrorista fejbe lőtte és súlyosan megsebesítette.

A harcost a beersevai Szoroka Orvosi Központba szállították, ahol több műtéten esett át. Állapota vasárnap tovább romlott, és hétfőn az orvosok kénytelenek voltak halottnak nyilvánítani.

A 21 éves Smueli, beer jákovi lakos, szüleit, két lányt és egy fiú testvért hagyott maga után.

Smueli 2019-ben került a határrendészethez, és részt vett egy kurzuson, melynek a végén a határrendészet déli részlegének beépített egységéhez került mesterlövészként.

A harcos kórházi ablaka alatt ezrek imádkoztak a múlt héten.

Smuelit Aviv Kochavi vezérkari főnök, Eliezer Toledano vezérőrnagy, a Déli Parancsnokság vezetője, Beni Gantz védelmi miniszter valamint Ajelet Saked belügyminiszter és Matan Kahana vallásügyi miniszter is meglátogatta a múlt héten.

Naftali Bennett miniszterelnök és más izraeli vezetők is részvétüket fejezték ki Smueli halála miatt.

A cikk folytatása itt olvasható.

Tömegek imádkoznak a fejbelőtt izraeli katonáért

A palesztin tüntetők megpróbálták elvenni Smueli fegyverét, kövekkel hajigálták, majd valaki egy pisztollyal, egészen közelről fejbe lőtte a betonfal egy kis résén keresztül.