Sose járt ott, Biden mégis megemlékezett egy zsinagógába tett látogatásáról

Az amerikai elnök csütörtökön felidézte a három éve megtámadott Tree of Life zsinagógába tett látogatását, azonban a zsinagóga vezetője szerint Biden nem is járt náluk. 

Az elnök csütörtöki beszédében emlékezett meg a pittsburgh-i zsinagóga elleni támadásról, és az ott tett látogatásáról.

„Emlékszem, hogy időt töltöttem, hogy odamentem… a Tree of Life zsinagógába és beszéltem velük” – mondta Biden a zsidó vezetőkhöz intézett beszédében.

Barb Feige a Tree of Life igazgatója elmondta, hogy mióta a támadás történt Joe Biden biztosan nem járt a zsinagógában, és korábbi alkalomról se tudnak.

Arthur Schwartz on Twitter: „Here’s Joe Biden talking about visiting Tree of Life synagogue after the massacre there. The executive director of the synagogue says Biden is lying – he never visited. Totally normal. pic.twitter.com/GcFjU2u50i / Twitter”

Here’s Joe Biden talking about visiting Tree of Life synagogue after the massacre there. The executive director of the synagogue says Biden is lying – he never visited. Totally normal. pic.twitter.com/GcFjU2u50i

A zsidó republikánusok koalíciója szerint Biden szimplán hazudott, szerintük az eset iróniája, hogy valójában Donald Trump volt, aki ellátogatott a zsinagógába.

Egy debreceni zsidó elképesztő útja Bergen-Belsentől a Fehér Házig

A debreceni Judah Samet hat évesen túlélte a Bergen-Belseni koncentrációs tábort, szolgált az izraeli hadseregben majd egy éve október 27-én túlélte a pittsburgh-i zsinagóga lövöldözést.