Az USA nem fog halálbüntetést kérni a Chabad poway-i zsinagógájában történt lövöldözés miatt

A szövetségi ügyészek közölték, hogy nem kérik a halálbüntetés kiszabását egy 22 éves volt ápolóhallgatóra, akit a pészach utolsó napján egy dél-kaliforniai zsinagógában elkövetett halálos lövöldözéssel vádolnak — írja az Israel Hayom.

Júliusban John T. Earnest bűnösnek vallotta magát gyilkosságban és más vádakban az állami bíróságon. A San Diego megyei kerületi ügyészség akkor azt közölte, hogy beleegyezett abba, hogy élete hátralévő részét állami börtönben tölti, feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Az ítélethirdetést szeptember 30-ra tűzték ki.

Earnest egy félautomata puskával nyitott tüzet a Poway-i Chabadban 2019 áprilisában a peszáchi ima utolsó napján. A támadásban meghalt a 60 éves Lori Gilbert-Kaye, és hárman megsebesültek, köztük egy 8 éves kislány és a rabbi, aki elvesztette az egyik ujját.

Earnest ezután felhívta a 911-et, hogy azt mondja, azért lőtt egy zsinagógára, mert a zsidók „minden fehér embert el akarnak pusztítani” – közölték a hatóságok.

Antiszemita garázdákat füleltek le az Emih zsinagóga-avató ünnepségén

Két agresszívan viselkedő középkorú férfi leköpte és büdös zsidónak nevezte a gyülekezet két tagját, majd megpróbálta megütni őket.