Azzal vádolják a Bennett-kormányt, hogy leállította a telepek bővítését, miközben arabokat hagy építkezni

Telepes vezetők azzal vádolják Bennett kormányát, hogy ténylegesen befagyasztotta az építkezéseket Júdeában, Szamáriában, és hogy szemet hunyt az illegális arab építkezések és az izraeli felügyelet alatt álló területfoglalások előtt — írja az Arutz7.

Yisrael Ganz, a Benjamin Regionális Tanács vezetője azt mondta, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja az arab földrablást a C területen, mely Júdea és Szamária 60%-t teszi ki, miközben gyakorlatilag nem ad építési engedélyt zsidóknak.

„Egyszerűen nem értem, mit mondott Bennett arról, hogy nincs„ annektálás és építés befagyasztás ”. Először is az izraeli szuverenitás kiterjesztéséről kell beszélnünk, és ha az nincs, akkor építkezésre van szükségünk Júdeában és Samáriában, és ezt cselekedetek, nem szavak alapján fogjuk megítélni. A mai napig mindössze 14 lakást engedélyeztek a Benjamin kerületben a kétezerből. Ez befagyasztás.”

„Miközben mi nem építhetünk Júdeában és Szamáriában, a másik oldal gyorsan épít. Ott van a „Fayyad-terv” ”-utalva az akkori palesztin miniszterelnök, Salam Fayyad 2009-es tervére-, amelyet évente csaknem egymilliárd dollárból finanszíroznak, és amely 650 dolgozót foglalkoztat.

„Elfoglalják az állami földeket, és nincs mellettünk senki, aki a C területért harcolna. Ha nem ébredünk fel időben, akkor valószínűleg elveszítjük gyönyörű országunk a nagy részét” – Mondta Ganz.

„Izrael kormányának kormányoznia kell, védenie kell a területet, és biztosítania kell, hogy ne történjen ellenséges hatalomátvétel a nagyobb területeken, ahogy ma történik.

Ezenkívül engedélyeznünk kell az állami földeken történő építkezést, szükség szerint bővítenünk kell a településeket. Kész terveink vannak, amelyeket azonnal jóvá kell hagyni. ”

Belehalt sérüléseibe a fejbe lőtt izraeli határrendész

Smueli a határrendészet elit Misztaaravim egységének tagja volt. A határnál zajló zavargások során egy gázai terrorista lőtte fejbe.