Ismét zavargásokra került sor éjszaka a gázai határnál

Szombat után vasárnap éjszaka is erőszakos zavargásokat tartottak a gázai-izraeli határnál.

A lázadók autógumikat égettek és robbanóeszközöket dobáltak a határkerítés felé.

Az IDF  tömegoszlató eszközökkel reagáltak, mint például könnygáz és villanógránát, de speciális esetben éles lőszert is bevetettek.

A Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet egészségügyi minisztériuma 18 sérültről számolt be, közülük egy éles lőszer okozta seb miatt szorult ápolásra, állapota közepesen súlyos. A többiek könnyű sérüléseket szenvedtek könnygáz belégzése matt.

A hírek szerint az éjszakai zavargások a határon legalább csütörtökig folytatódnak, minden este 8 órára vannak meghirdetve.

Az izraeli hadsereg szombatról vasárnapra fordulóra támadásokat hajtott végre a Gázai övezetben, válaszul a nap folyamán határon átreptetett terrorléggömbökre és a határ mentén zajló erőszakos zavargásokra.

„Több száz zavargó gumikat éget, és robbanóanyagokat dobál káoszt okozva a gázai biztonsági kerítésnél. Ezt a káoszt a Hamász gerjeszti. Miközben Gázában az embereknek nincsenek kielégítve az alapvető szükségletei, a Hamász arra használja az erőforrásait, hogy gyűlöletet és erőszakot szítson” – írta az Izraeli Védelmi Erők.

Israel Defense Forces on Twitter: „Hundreds of rioters in Gaza are at the security fence burning tires, hurling explosives and causing chaos.This chaos is masterminded by Hamas. While people in Gaza lack basic necessities, Hamas instead uses its resources to incite violence and spread hatred. pic.twitter.com/nyTuQ7wvkM / Twitter”

Hundreds of rioters in Gaza are at the security fence burning tires, hurling explosives and causing chaos.This chaos is masterminded by Hamas. While people in Gaza lack basic necessities, Hamas instead uses its resources to incite violence and spread hatred. pic.twitter.com/nyTuQ7wvkM

EPA/MOHAMMED SABER

Tömegek imádkoznak a fejbelőtt izraeli katonáért

A palesztin tüntetők megpróbálták elvenni Smueli fegyverét, kövekkel hajigálták, majd valaki egy pisztollyal, egészen közelről fejbe lőtte a betonfal egy kis résén keresztül.