Libermannak elege van a korlátozásokból, hagyná működni a gazdaságot

Avigdor Liberman izraeli pénzügyminiszter szerdán újságíróknak nyilatkozva azt javasolta Nitzan Horowitz egészségügyi miniszternek, hogy hagyjon fel a további korlátozások szorgalmazásával, amelyek ártanának az izraeli gazdaságnak – írja az Arutz7.

„Abba kell hagynunk az újabb korlátozásokról szóló beszédet, és hagynunk kell, hogy a gazdaság működjön”

– mondta Liberman.

אביגדור ליברמן on Twitter: „שר הבריאות @NitzanHorowitz ואני עובדים בשיתוף פעולה הדוק. הוא עושה עבודה מצוינת ויש בינינו דיאלוג טוב. כשיש מחלוקות זה טבעי כי הוא מסתכל מהזווית של שר הבריאות ואני מזווית שר האוצר, אבל שיתוף הפעולה בינינו מצוין. / Twitter”

שר הבריאות @NitzanHorowitz ואני עובדים בשיתוף פעולה הדוק. הוא עושה עבודה מצוינת ויש בינינו דיאלוג טוב. כשיש מחלוקות זה טבעי כי הוא מסתכל מהזווית של שר הבריאות ואני מזווית שר האוצר, אבל שיתוף הפעולה בינינו מצוין.

Liberman kitért az állami kórházak válságára is, kifejtve, hogy „a pénzügyminisztérium nem utalhat közvetlenül a kórházaknak, hanem csak az egészségügyi minisztériumnak. Ezután elkezdődik egy folyamat, amelyben megvizsgálják, hogy ki jogosult”.

Liberman végezetül beszélt még az izraeli mezőgazdaság helyzetéről is:

„Nem hátrálunk meg a mezőgazdasági reformtól sem, ragaszkodni fogunk hozzá […] Nem hagyjuk a mezőgazdaságot versenyképtelen helyzetben”

– mondta.

Liberman: „Nem bántom a hárediket, hanem segítek nekik”

„Az én célom az, hogy kihúzzam a haredi közösséget a szegénységből, hogy az emberek tisztességesen meg tudjanak élni” – szögezte le az izraeli pénzügyminiszter.