Keményen nekiment az afgán popsztár Bidennek

Az afganisztáni énekesnő, Aryana Sayeed határozott üzenetet küldött Joe Biden amerikai elnöknek, amelyben arra kéri, hogy „hagyja abba Pakisztán finanszírozását” – írja a Republicworld.

Az afgán popsztár megdöbbenését fejezte ki az USA elhamarkodott afganisztáni kivonulása miatt. A 36 éves énekes-dalszerző az Instagramon fejezte ki aggodalmát a háború sújtotta országban kialakult helyzet miatt, amelyből neki sikerült elmenekülnie. Sayeed felszólította az Egyesült Államokat, hogy „hagyja abba Pakisztán finanszírozását”, mert az a terror további terjedéséhez vezet.

Az afgán énekesnő elmondta, hogy néhány ezer civil és amerikai állampolgár kivonása Afganisztánból nagyra értékelhető, de „nem oldja meg a problémát”, és arra volt kíváncsi, hogyan lehetne segíteni azoknak a millióknak, akiket a „káoszban hagytak hátra”.

Aryana Sayeed on Twitter: „I had said in a recent interview that I will be the „Last Soldier to leave the Motherland”… interestingly enough, that is exactly what happened.I hope & pray as a result of the recent changes, at the very least my beautiful people will be able to start living a peaceful life! pic.twitter.com/OpbAvMHPnG / Twitter”

I had said in a recent interview that I will be the „Last Soldier to leave the Motherland”… interestingly enough, that is exactly what happened.I hope & pray as a result of the recent changes, at the very least my beautiful people will be able to start living a peaceful life!

Sayeed azok közé az afgánok közé tartozott, akik a tálibok hatalomátvétele után eltudtak menekülni az országból. Sayeed négynapos utazás után landolt az Egyesült Államokban.

„Szerettem volna mindenkit tájékoztatni, hogy 4 nap utazás és sok-sok kimerültség után végre leszálltunk. Messze vagyunk az otthonunktól, de jól vagyunk, biztonságban és rendkívül hálásak vagyunk ezért … mégis egyszerűen nem tudok nem gondolni az embereinkre és azokra, akiknek nem volt ugyanolyan lehetőségük, mint nekem és sok másnak, hogy biztonságos helyre jussanak”

– írta.

Sky News on Twitter: „Afghan popstar @AryanaSayeed sends a message to world leaders, saying she cannot believe they would leave Afghanistan overnight when millions are „stuck there with nowhere to go”.Read more: https://t.co/kV92Cn0z7C pic.twitter.com/ohvNaMBGoS / Twitter”

Afghan popstar @AryanaSayeed sends a message to world leaders, saying she cannot believe they would leave Afghanistan overnight when millions are „stuck there with nowhere to go”.Read more: https://t.co/kV92Cn0z7C pic.twitter.com/ohvNaMBGoS

Sayeed korábban egy zsúfolt repülőgépről posztolt képet indulás közben, majd a katari Dohából, ahol az Isztambulba tartó járatát várta.

Az afgán légierő első női pilótája: „Ne higgyetek a nők jogairól szóló tálib propagandának”

A 29 éves Rahmani elmondta, hogy „a családja és a szülei veszélyben vannak”. Rahmani szülei „a tálibok célkeresztjébe kerültek”, mivel egész karrierje során támogatták őt.