Halálra késeltek egy izraelit Marokkóban

Az áldozat, aki egy kóser étterem tulajdonosa volt, állítólag épp egy hajléktalannak adott ételt, amikor megkéselték – írja a The Times of Israel.

Marokkói jelentések szerint az áldozat, akit egy kóser étterem 36 éves tulajdonosaként azonosítottak, éppen ételt adott egy hajléktalannak, amikor megtámadták és egy kisebb késsel megszúrták.

Az áldozat a kórházba szállítás közben meghalt.

A jelentések szerint a rendőrség letartóztatott egy gyanúsítottat, akinek az indítéka azonban nem világos. Azt mondták, hogy a gyanúsított „mentálisan zavartnak” tűnt, a vita oka az lehetett, hogy az étterem tulajdonosa nem volt hajlandó felvenni őt dolgozni.

A rendőrség azonban azt is vizsgálja, hogy a támadásnak volt-e antiszemita vagy nacionalista indíttatása.

A támadásra mindössze néhány hónappal azután került sor, hogy Izrael normalizálta a kapcsolatait Marokkóval, és az elmúlt hetekben közvetlen légi járatot is létesített.

A ZAKA kutató- és mentőszervezet közölte, hogy a külügyminisztériummal együttműködve azon dolgozik, hogy a férfi holttestét Izraelbe szállítsák temetésre.

Nagyon boldogok a marokkói zsidók

„A Marokkóban született zsidók, a gyermekeik és az unokáik végre ellátogathatnak arra a földre, ahol az őseik kétezer éven keresztül éltek.”