Öngyilkos merénylő robbanthatott a kabuli repülőtéren, tucatnyi halott

A kabuli repülőtér előtt az egyik beléptető kapunál történt robbanás három amerikai tisztviselő szerint is öngyilkos merényletnek tűnik – írja a CNN.

A beléptetőkapuknál napok óta afgánok tömegei próbálnak bejutni a repülőtérre. A hírek szerint két robbanás történt, mind a kettő az úgynevezett „Abbey” bejáratnál, ahol a menekültek próbáltak átjutni. A robbantásokat rövid lövöldözés követte.

1TVNewsAF on Twitter: „In Pictures: People injured in explosion near Kabul airport pic.twitter.com/WQ8sdjvODG / Twitter”

In Pictures: People injured in explosion near Kabul airport pic.twitter.com/WQ8sdjvODG

A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.

Mindeközben az egyik Kabult elhagyó olasz katonai repülőgépre is rálőttek.

A Pentagon szóvivője bejelentette, hogy több amerikai katona van a sérültek között – számolt be a BBC.

A brit csatorna tudósítója elmondta, hogy a hivatalosan meg nem erősített hírek szerint jóval több halott lehet, mint az online keringő 13. Amerikai tisztviselők a Fox Newsnak megerősítették, hogy a sérültek között van 3 amerikai katona.

A Fox tudósítója elmondta, hogy az amerikai hírszerzés újabb támadásokra számít.

AFP News Agency on Twitter: „#UPDATE At least five bodies and more than a dozen injured people were taken to a #Kabul hospital Thursday after two blasts outside the Afghan capital’s airport, an AFP photographer at the clinic said pic.twitter.com/zvHpwPpvqR / Twitter”

UPDATE At least five bodies and more than a dozen injured people were taken to a #Kabul hospital Thursday after two blasts outside the Afghan capital’s airport, an AFP photographer at the clinic said pic.twitter.com/zvHpwPpvqR

Az Al Jazeera tálib forrásokra hivatkozva legalább 13 halottról és 60 sebesültről számolt be.

Cikkünk folyamatosan frissül. 

Versenyt futnak az idővel a nyugati nemzetek az afganisztáni evakuálás során

Szinte biztos, hogy sok menedékre jogosult embert nem fognak tudni időben kivinni.