Öt nyelven toboroznak tagokat a vallásos cionisták

A tagfelvételi kampányban nemcsak héberül, hanem angolul, franciául, oroszul és amhara nyelven is lesznek űrlapok — írja a The Jerusalem Post.

A Vallásos Cionista Párt központi bizottsága vasárnap este Neot Kedumimban tartott ülésén új alapszabályt fogadott el, amely tartalmazza egy tömeges tagsági kampány szervezését, majd előválasztást a Knesszet-jelöltek megszavazására.

A párt célja, hogy újraegyesítse a politikai spektrum minden részéből azokat a vallásos cionistákat, akik korábban a Likudra, a Jáminára és az Új Reményre szavaztak, valamint azokat, akik egyetértenek a párt nézeteivel, de nem vallásosak.

Ennek érdekében

a tagsági kampányban nemcsak héberül, hanem angol, francia, orosz és amhara nyelven is lesznek űrlapok.

A központi bizottságot kibővítették számos vallási-cionista hírességgel, köztük Haim Druckman rabbival. A tagság alsó korhatára 17 év lesz, az indulás alsó korhatára pedig 21 év.

A Vallásos Cionista Párt vezetője, Bezalel Smotrics a márciusi választások előtt megfogadta, hogy kinyitja a pártot és előválasztásokat tart.

„Ez egy olyan este, amelyre emlékezni fogunk, mert történelmet írunk”

— mondta Smotrics a párt aktivistáinak.

„Ez a változás, a korrekció és a megtérés éjszakája, azé az éjszakáé, amelyen a Vallásos Cionista Párt a vallásos cionizmus és az egész jobboldal otthonává vált”.

Szmotrics képviselőt azért támadják, mert szerinte a Pride lökést adott a negyedik hullámnak Izraelben

Az egészségügyi minisztérium a megjegyzést „a tudatlanság, a populizmus, a frusztráció és a gyűlölet veszélyes kombinációjának” nevezi. A Vallásos Cionizmus vezetője ragaszkodik ahhoz, hogy rosszul idézték