Szmotrics képviselőt azért támadják, mert szerinte a Pride lökést adott a negyedik hullámnak Izraelben

Az egészségügyi minisztérium a megjegyzést „a tudatlanság, a populizmus, a frusztráció és a gyűlölet veszélyes kombinációjának” nevezi. A Vallásos Cionizmus vezetője ragaszkodik ahhoz, hogy rosszul idézték – írja a Times of Israel.

Bezalel Szmotrics, a nemzeti-vallásos Vallásos Cionizmus párt vezetője csütörtökön kapott kritikát, egy nappal azután, hogy a Kneszetben közölte: a közelmúltban bekövetkezett koronavírus-fertőzési hullá,mot több tízezer ember okozta a Tel Aviv-i meleg büszkeségben felvonulás júniusban.

Szmotrics megtámadta a kormányt víruspolitikája miatt, miközben a szeptemberi esetleges lezárásról beszéltek, a zsidó ünnepek idején, hogy megállítsák a rendkívül fertőző Delta-változat terjedését.

„Óriási fertőzésparti volt, amely szerintem elindította ezt a hullámot” – mondta a szerdai Kneszet-beszédben. „Senkinek nincs bátorsága ezt kimondani, mert politikailag nem korrekt, de a Pride-felvonulás jelezte a kitörés kezdetét.”

Szmotrics megjegyezte, hogy bár a kormány még mindig megengedi az izraelieknek, hogy külföldön nyaraljanak, annak ellenére, hogy számos népszerű desztinációban nőtt a fertőzés.

Nican Horovic, az Egészségügyi Minisztérium vezetője csütörtökön válaszolva azt írta: „Ha valaki elfelejtette, hogyan néz ki a tudatlanság, a populizmus, a frusztráció és a gyűlölet veszélyes keveréke, akkor Szmotrics nagyszerű emlékeztetőt adott tegnap.”

A homoszexuális Horovic megjegyezte, hogy „a szakértő [Szmotrics] megjegyzéseivel ellentétben nincs összefüggés a Delta-változat kitörése és a meleg büszkeség felvonulása között”.

Szmotrics, aki 2015 óta ül a Knesszetben, majdnem egy évtizeddel korábban kapott országos ismertséget, amikor ellenfelvonulást szervezett a Pride ellen.

Az Egészségügyi Minisztérium közleményben támogatta Horovicot, amely tisztázza, hogy a folyamatos járványt külföldről hazatért utazók okozták.

Női reformrabbit választottak a vallásszabadságért dolgozó amerikai bizottságba

Sharon Kleinman ismert LMBTQ aktivista.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.