Legfelsőbb háredi rabbi: Oltatlan tanárok ne jöjjenek tanítani!

A vezető háredi rabbi szerint a tanároknak kötelességük beoltatni magukat, fel kellene függeszteni őket a munkából, ha nem veszik fel az oltásokat — értesült a The Jerusalem Post.

Haim Kanievsky rabbi, az ország vezető askenázi, nem hászid háredi rabbija azt mondta az ágazat iskolaigazgatóinak, hogy ha a tanárok nem rendelkeznek COVID-19 elleni védőoltással, akkor ne jöjjenek tanítani.

Kanievszkij megjegyzései annak fényében hangzottak el, hogy az háredi közösségben a koronavírus-fertőzések aránya egyre nő, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a haredi oktatási intézmények augusztus 8-án, az Elul zsidó hónapban újra megnyitották kapuikat.

A rabbi kedden a koronavírusügyi biztossal, Dr. Salman Zarkával folytatott megbeszélésen tette megjegyzéseit.

Zarka felvetette az oltatlan pedagógusok és tanárok kérdését a haredi szektorban, külön felhívva a figyelmet a 12 év alatti gyermekek számára fenntartott intézményekre, akik nem kaphatnak védőoltást, és ezért valószínűleg megfertőzik az oltatlan gyermekeket.

Kanievsky elmondta, hogy az egészségügyi minisztérium közleménye szerint

„tilos” a tanároknak oltatlanul munkába jönni, és hogy az oktatási területen dolgozó férfiaknak és nőknek kötelességük a védőoltás beadatása.

A rabbi szerint pedig az igazgatóknak fel kellene függeszteniük az oltatlan személyzetet.

Kanjevszkij hozzátette, hogy a lakosságnak mindent meg kell tennie a COVID-19 elleni védekezés érdekében, beleértve az egészségügyi minisztérium előírásainak betartását, és azt mondta, hogy a lakosságnak fel kell vennie a vakcinát, mert az teszi lehetővé a Tóra-tanulmányok folytatását, miközben megelőzi a megbetegedéseket.

A rabbi és más vezető háredi rabbik többször felszólították a haredi lakosságot, hogy vegyék fel a vakcinát és az emlékeztető oltást.

Az egészségügyi minisztérium szerint Zarka felszólította a felnőtteket, hogy folyamodjanak a vakcina harmadik oltásáért, és Kanievszkij áldását kérte az oktatási intézményekben folyó oltási kampány sikerére is.

„Maga őrült, eretnek” – haredi rabbi kirúgta az oltásellenes diákot

Ben Zion Mutzafi rabbi, a COVID-19 szabályok betartását sürgető vezető haredi vallási vezető később annyit tett hozzá, hogy „nincs értelme az ilyen emberekkel beszélni”.