Izraelben mostantól a melegek is adhatnak vért

Izrael eddig megtiltotta, hogy vért adjon minden olyan férfi, akinek az elmúlt 12 hónapban azonos nemű kapcsolata volt. Most a kérdés megfogalmazását megváltoztatják, és azt kérdezik, hogy a leendő donoroknak volt-e „magas kockázatú szexuális kapcsolatuk új partnerrel vagy partnerekkel” az elmúlt három hónapban – írja az Associated Pressre hivatkozva a Jewish Telegraphic Agency.

A változtatás az Egyesült Államokban tavaly és az Egyesült Királyságban idén korábban végrehajtott hasonló változtatásokat követi. A változtatás élére Nitzan Horowitz, izraeli egészségügyi miniszter állt, aki az első meleg férfi ebben a pozícióban.

„Nincs különbség vér és vér között” – írta Horowitz csütörtökön a Facebookon. „A meleg férfiakkal szembeni diszkriminációnak a véradásban vége. Ez egy sztereotípia maradványa volt, amely ma már csupán történelem”.

Szmotrics képviselőt azért támadják, mert szerinte a Pride lökést adott a negyedik hullámnak Izraelben

Az egészségügyi minisztérium a megjegyzést „a tudatlanság, a populizmus, a frusztráció és a gyűlölet veszélyes kombinációjának” nevezi. A Vallásos Cionizmus vezetője ragaszkodik ahhoz, hogy rosszul idézték