Deutsch: Gyurcsány antiszemita politikusokkal kötött választási szövetséget

Az európai parlamenti képviselő a baloldal Jobbikkal kötött szövetsége kapcsán intézett nyílt levelet több európai politikushoz – írja a 168.hu.

Nyílt levelet intézett Deutsch Tamás több európai vezető politikusnak szerdai facebook posztjában. Az európai parlamenti képviselő összeférhetetlennek ítélte a magyar baloldal és a szélsőjobboldali múlttal rendelkező Jobbik szövetségét.

„Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja!” – ezzel a mondattal kezdődött Deutsch Tamás levele. Véleményét arra alapozza, hogy az egységes ellenzék kialakulása csakis a Jobbikkal való megalkuvás révén volt lehetséges, amelynek a soraiban „nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok találhatók”.

Deutsch Tamás sérelmezte, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden, akinek korábban nyíltan cigányellenes, homofób és antiszemita kijelentései voltak. Bírálta Gyöngyösi Márton koalícióban való szerepvállalását, aki korábban listázni szándékozta a magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait. Valamint kritizálta, hogy a Budapestet “Judapestnek” nevező jobbikos Bíró László volt az ellenzék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson. (Utóbbi azóta visszalépett – A szerk.)

A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője érthetetlennek tartja, hogy azok az európai vezetők, akik korábban nyíltan kiálltak a liberális értékek mellett most hogyan hallgathatnak „az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatásakor”.

Jönnek az antiszemiták: a baloldal és a Jobbik összefogásának krónikája

Az ellenzéki, baloldali-liberális pártok sorra állnak be antiszemita és rasszista jelöltek mögé, az alábbiakban ezeknek nem a teljesség igényével készült összeállítását adjuk.