Egy éven belül harmadszorra rongálják meg a francia holokauszt-túlélő, volt miniszter emlékhelyét

A legutóbbi alkalommal, a héten, horogkereszteket festettek Simone Veil emlékművére. A rendőrség nyomoz – írja az Arutz7.

A 2017-ben, nyugat -Bretagne -i Peros Guirecben felállított emlékművet többször rongálták meg az elmúlt éven, például mustárral és ürülékkel is összekenték már.

„Simone Veil francia és globális személyiség a nők jogai térén és az antiszemitizmus elleni küzdelemben”-írta Marlene Schiappa francia belügyminiszter a Twitteren.

„Emlékhelyének megrongálása egyenlő Franciaország megrongálásával! Ezek a szörnyű tettek nem maradhatnak büntetlenül” – írta Schiappa.

Veil, végzettsége szerint ügyvéd volt, Valery Giscard d’Estaing jobbközép kormányának egészségügyi minisztere, majd az Európai Parlament elnöke, valamint a francia Alkotmánytanács tagja.

A Nizzában született, majd Auschwitzban raboskodott, de sikerült megszöknie a náci haláltáborból. 2007-ben kiadott egy bestseller önéletrajzot „Egy élet” címmel. A következő évben felvételt nyert az Academie Francaise -ba, abba a presztízsű intézménybe, amely magánszemélyekből, gyakran filozófusokból és írókból áll, akiket elismertek tudományos kiválóságukért.

Veil 89 éves korában halt meg 2017 -ben.

A vallásközi párbeszédet hirdető norvég imám szerint meg kellene ölni a zsidókat

Egy 2019-es bejegyzésében Noor azt írta, hogy a zsidók „veszélybe sodorják a világot”, és „meg kell ölni őket”