Visszatér Budapestre az El Al

Augusztus 19-től hetente négy járattal visszatér Budapestre az izraeli nemzeti légitársaság.

Az El Al járatai hetente négy alkalommal, hétfőnként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként repülnek a Ben Gurion és a Liszt Ferenc repülőtér között augusztus 19-től – tájékoztatta az Airportal szaklapot az izraeli légitársaság magyarországi képviselője.

Az útvonalon Boeing 737-800 típusú repülőgépeivel közlekedik majd az El Al, a járatok helyi idők szerint LY 2365 számmal 12:05-kor indulnak Tel-Avivból, majd 14:25-kor landolnak Budapesten, ezt követően LY 2366-os számmal 15:40-kor szállnak fel Ferihegyről, és 19:50-kor érkeznek vissza bázisukra.

A légitársaság tavaly márciusban függesztette fel budapesti járatait.

A járatok újraindítását azt követően jelentette be a légitársaság, hogy a múlt hét végén a magyar kormány ismét módosította a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. számú rendeletét. Eszerint

egy 72 óránál nem régebben elvégzett, negatív eredményű PCR-teszttel be lehet utazni Magyarországra számos unión kívüli országból, így Izraelből is.

Azonban Izraelbe külföldi állampolgárok nem léphetnek be.

Felfüggeszti budapesti járatait az El Al

A koronavírus-járvány miatt március 17. és 28. között nem közlekednek az El Al járatai Tel Aviv és Budapest között a légitársaság hivatalos Facebook-oldalán megjelent közlés szerint.