Mike Pence: Imádkozzunk, hogy a Legfelsőbb Bíróság a történelemkönyvek lapjaira küldje Roe v. Wade-t

A Young America’s Foundation (YAF) nevű szervezet összejövetelén tartott beszédet Mike Pence egykori alelnök, aki szerint az ország egyre inkább életpártibbá válik, és „nagyon is lehetséges”, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság megadja az életpárti mozgalomnak a régóta vágyott győzelmet – írja a Christian Headlines.

„Az élet Isten ajándéka”

– mondta Pence.

„Körülbelül a ti korotok óta vagyok az életpárti mozgalomban és soha nem voltam még ilyen optimista, hogy közel vagyunk ahhoz a naphoz, amikor az élet szentségét visszaállítjuk”

– mondta a jelenlévő fiataloknak.

Az amerikai Legfelsőbb Bíróságon három olyan bíró van, akiket Trump elnök jelölt, amikor Pence még alelnök volt: Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh és Amy Coney Barrett. Az úgynevezett konzervatív blokkot alkotó hat taggal egyes szakértők az 1930-as évek óta a legkonzervatívabb bíróságnak nevezik a jelenlegit.

Idén ősszel a legfelsőbb bíróság egy fontos ügyet fog tárgyalni, ami egy Mississippi állambeli törvényt érint, amely tiltja az abortuszt a terhesség 15. hete után. A törvény érvényre juttatásához a bíróságnak elő kell vennie a Roe v. Wade ítéletet.

„Szólaljunk meg, és imádkozzunk azért a napért, amikor a Roe v. Wade-et a történelem hamujába küldjük”

– mondta Pence tapsvihar közepette.

Pence szerint az életpárti mozgalom előrehaladása nemcsak a politikai téren elért győzelmeknek köszönhető, hanem az együttérzésnek is, amelyet a krízisterhességi-központokban mutatnak országszerte.

Nyerhetne Mike Pence 2024-ben?

Nem biztos, hogy a volt alelnöknek lenne esélye megnyerni a Trump szavazókat.