Óriásplakát vádol: a New York Times nem közli az antiszemita támadások híreit

A szöveget egy médiafigyelő csoport függesztette ki a lap főszerkesztőjének címezve.

Hatalmas plakát jelent meg nemrég a The New York Times szerkesztőségénél, ami szerint a lap vezetése „eltemeti” a zsidókat érő támadások híreit, ahogyan azt korábban tette a Holokausztról szóló információkkal is.

A Fox News szerint a rendkívüli akció mögött a CAMERA nevű médiafigyelő csoport áll, ami egyenesen a lap főszerkesztőjéhez, A. G. Sulzbergerhez címezte üzenetét.

„Hey, Sulzberger úr! A The New York Times bocsánatot kért, hogy korábban eltemette a náci antiszemitizmusról szóló híreket” – olvasható a plakáton. „Miért temetik el ma a teljes igazságot a zsidókat érő támadásokról?” – folytatódik a szöveg egy kérdéssel.

A szervezet szerint naponta körülbelül 100 ezer ember találkozik a kifüggesztett plakáttal.

A CAMERA vezetője, Andrea Levin elmondta, hogy az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra a „sajnálatos” szerepre, amit a lap betölt. Szerinte a szerkesztőség – amellett, hogy az antiszemitizmus tényeit nem közli megfelelően – azzal is a zsidógyűlöletet táplálja, hogy Izraelről folyamatosan hamis és bujtogató írásokat közöl.

„Sajnos nem ez az első alkalom, hogy a Sulzberger dinasztia homokba dugta a fejét, mikor az antiszemitizmusról szóló hírekről van szó” – fogalmazott Levin, felidézve a jelenlegi főszerkesztő nagyapjának, Arthur Hays Sulzbergernek szerepét a Holokauszt idején.

A The New York Times 2001-ben tett közzé egy nyilatkozatot, amiben az akkori szerkesztőség maga is elismerte, hogy a lap valóban nem adott megfelelő súlyú tájékoztatást a Holokauszt eseményeiről.

A két évtizeddel ezelőtti nyilatkozat szerint ugyanis sokszor hírt adtak a nácik tetteiről, de azokat „többnyire szürke és érdektelen oldalakon közölték, nem emelték ki, nem elemezték és nem igazán tették közérthetővé”.

A New York Times még a New York-i antiszemita támadásokat is elhallgatja

Pedig Amerikában az országos újságok is megírták, hogy négy zsinagóga ablakát betörték Bronxban, és egy gyanúsítottat letartóztattak.