Halottnak tettette magát egy rabbi, így buktatták le az orosz bűnszervezetet

Nem mindennapi cselről derültek ki részletek.

Egy orosz rabbi meggyilkolását tettették a hatóságok emberei, hogy lerántsák a leplet egy antiszemita, kommunista-párti csoport tagjairól.

Az eset a dél-orosz Krasznodar régióban, a Fekete-tenger közelében zajlott le, ahol a Szovjetunió Polgárai nevű szervezet is tevékenykedik. A csoport tagjai máig nem hajlandóak elfogadni a kommunista rezsim összeomlását, és egyfajta antiszemita „nosztalgiaklubként” működik.

Az Arutz7 beszámolója szerint lebuktatásukhoz először a rendőrség egyik embere beépült a csoportba, és hivatásos bérgyilkosnak adta ki magát. Ezután őt kérték fel arra, hogy végezzen Juri Tkach rabbival, akit titokban együttműködésre kértek fel a rendőrség tagjai.

Az 52 éves rabbi beleegyezett az akcióba, és hozzájárult, hogy megrendezzék a halálát: művérrel, halottként fotózták le egy épület lépcsőházában.

Miután a szervezet tagjai meggyőződtek a rabbi állítólagos halála felől, a beépített ügynök a kinevezését kérte a krasznodari csoport élére. A csel végül sikerrel végződött, és két tagot – egy 60 és egy 70 éves férfit – is letartóztattak, akik közrejátszottak a rabbi ellen tervezett merényletben.

Boteach rabbi: Elnök úr szálljon le a kerítésről és támogassa Izraelt!

Shmuel Boteach rabbi az Egyesült Államok legismertebb ortodox rabbija, több demokrata politikus barátja, nyílt levélben kérte Joe Bident határozottabb kiállásra Izrael mellett. 

Cikkünk címlapképe illusztráció, helyszínelést mutat egy korábbi bűncselekménynél Moszkvában.