Boteach rabbi: Elnök úr szálljon le a kerítésről és támogassa Izraelt!

Shmuel Boteach rabbi az Egyesült Államok legismertebb ortodox rabbija, több demokrata politikus barátja, nyílt levélben kérte Joe Bident határozottabb kiállásra Izrael mellett. 

Biden elnöknek:

Az Ön elődje Trump elnök, az Ábrahám Egyezményekkel békét hozott a Közel-Keletre, azzal, hogy megmutatta, hogy Amerika mindig az egyik legfontosabb szövetségese, Izrael mögött áll. Az üzenet az volt, hogy kössenek békét a zsidó állammal, mert az Egyesült Államok soha nem fogja magára hagyni a Közel-Kelet egyetlen szabad társadalmát. 

Ötven éves közéleti pályája során az Elnök Úr a zsidó emberek és Izrael barátja volt. Most, az ön félrebeszélése a Hamasz terroristák rakétáival kapcsolatban, és az adminisztrációjának gyenge beszéde „mindkét oldalról” azt az üzenetet küldi, hogy Amerikának nincs morális tisztánlátása azzal kapcsolatban, hogy ki itt a jó fiú és ki a rossz fiú. 

Ez nem két egyenlő fél között zajló konfliktus. Egyrészt ott van Izrael egy szabad és nyitott társadalom, közel 2 millió arab állampolgárral, és ott van a Hamasz a népirtási alapdokumentumukkal, amely minden egyes zsidó férfi, nő és gyermek megölésére szólít fel. 

Az ön ingadozásának eredménye nem a béke, hanem a háború. A Hamaszt felbátorítja Amerika morális ködösítése. 

ELNÖK ÚR ITT AZ IDEJE LESZÁLLNI A KERÍTÉSRŐL

Legyen kristály tiszta: Amerika a szabad és emberi jogokat támogató demokráciák mellett áll, mint amilyen Izrael, és nem az olyan népirtó vér szektával, mint a Hamasz.

Isten haragjától óvja a muszlimokat a cfáti főrabbi

Smuel Élijáhu rabbi szerint a Jeruzsálemre és Izrael népére támadó arabok az Örökkévalót provokálják, ezért levélben hívta fel a figyelmüket a lehetséges következményekre