Isten haragjától óvja a muszlimokat a cfáti főrabbi

Smuel Élijáhu rabbi szerint a Jeruzsálemre és Izrael népére támadó arabok az Örökkévalót provokálják, ezért levélben hívta fel a figyelmüket a lehetséges következményekre — olvasható a zsido.com-on.

Kedves muszlim vallási vezetők!

Harcba szálltatok Jeruzsálemért és a Templom-hegyért. Tudjátok, hogy ezen a hegyen jelent meg Isten Ávráhámnak, Jiccháknak és Jáákovnak. Tudjátok, hogy ezen a hegyen próféták szónokoltak, tudjátok, hogy e hely spirituális ereje képes az egész világot jobbá tenni. A keresztények már sok éve megértették ezt, azért emeltek oly sok templomot a hegy körül. Ezért foglalták el a keresztesek Jeruzsálemet sok ezer harcosukkal és ezért mészárolták le a lakosokat. Ők uralták a Templom-hegyet, de Isten nem mutatkozott meg nekik. Egy hatalmas erődítményt építettek ott, de az Örökkévaló szelleme nem lakozott benne. Méretes templomokat emeltek szerte Jeruzsálemben, de Isten nem segítette meg őket.

A keresztények azután visszatértek Európába, ahonnan jöttek. Felismerték, hogy Isten nem akarja, hogy itt legyenek. A templomaik ma üresek és elhagyatottak. Vajon ti mikor ismeritek fel, hogy Istent nem lehet semmire sem rákényszeríteni? Évszázadok óta állnak a mecseteitek a Templom-hegyen, de ez a szent hegy rátok sem hoz áldást. Az Örökkévaló nem mutatkozik meg nektek és prófétáitok sincsenek. Éppen ellenkezőleg: a muszlim világ romokban hever. Libanon az összeomlás szélén áll. Irakban nap mint nap tragédiák történnek. Irán mély válságba jutott. Törökország egyre csak gyengül. Szíriában százezreket gyilkoltak meg brutálisan és milliók váltak hazátlanná. Nézzétek meg, mi történt azokkal az országokkal, melyek Izraelre támadtak. A koronavírus pusztítja őket. Nézzétek meg, mi zajlik Algériában és Líbiában. Nézzétek meg, milyen sorsa van a Gázában és a Palesztin Autonómia területén élő araboknak. Folyamatosan a világ országainál könyörögnek, de csak egyre lejjebb süllyednek.

Ez nem véletlenül alakult így. Istent provokáljátok és az akarata ellenére cselekszetek, ő pedig mindenért megfizet. Ő nem hívott titeket a házába, ti mentetek oda erővel és megszentségtelenítettétek azt. Fociztok, gyújtóbombákat dobáltok és tűzijátékkal lövöldöztök a Templom-hegyen. Elfelejtitek, hogy Isten e hegy valódi tulajdonosa.

Mi az, amit nem értetek? Az Örökkévaló nem akarja, hogy kövekkel támadjatok autókra és meglincseljétek a bennük ülőket. Nem akarja, hogy zsinagógákat és jesivákat gyújtsatok fel. Nem akar olyan embereket, akik hazudoznak és nem az igazat mondják. Nem akar olyan embereket, akik kezéhez vér tapad. Nem akar gonosz embereket a házában. Dávid király a következőt mondja a 24. zsoltárban: “Ki mehet fel az Örökkévaló hegyére és ki állhat az ő szent helyén?”A tiszta kezű és tisztult szívű, aki hamisságra nem adta rá lelkét és nem esküdött csalás végett. Áldást nyer majd az Örökkévalótól és igazságot üdvössége Istenétől”.

Hallgassatok Isten szavára! Ne tegyetek az akarata ellenére! Még ha egyre nagyobb köveket is hajigáltok, azzal sem győzhetitek meg őt. Még a nevetekben szónokló, képmutató politikusok sem változtathatják meg az akaratát. Még ha a Hamasszal együttműködve rakétákkal támadjátok is Jeruzsálemet, azzal sem diadalmaskodhattok felette.

Mindössze a haragját vívjátok ki így magatok ellen.

Isten fel akarja építeni a házát, hogy fényt és áldást bocsásson a világra. Békét és jóságot akar a világra árasztani, ti pedig ragaszkodtok a háborúskodáshoz. Hamarosan eljön az idő, amikor elfogy a türelme. Figyelmeztetést már kaptatok. Most óvakodjatok az emésztő tűztől!

Izrael ellen kampányol a perzsa főajatollah

Ali Hamenei felszólított minden országot, hogy ítélje el az Izrael által a palesztinok ellen elkövetett „kíméletlen és kegyetlen bűncselekményeket”.