Az NSO állítólag ideiglenesen felfüggesztette néhány ügyfelének hozzáférését a Pegazushoz

A National Public Radio (NPR) szerint az NSO Group letiltotta néhány külföldi kormányzati ügyfelének hozzáférését a kémprogramjához, miközben vizsgálja a visszaélésekre vonatkozó állításokat – írja az Ujkelet.live.

„Vizsgálat folyik egyes ügyfelekkel kapcsolatban. Ezen ügyfelek egy része ideiglenesen felfüggesztésre került” – idézte az NSO egyik alkalmazottját az NPR.

A forrás nem közölte, hogy mely országokról vagy hány országról van szó, mondván, hogy az izraeli védelmi szabályzat megtiltja a cégnek az ügyfelek azonosítását.

Daniel Estrin on Twitter: „1/ Israeli spyware company #NSO Group has temporarily blocked several government clients around the world from using its technology as the company investigates possible misuse, a company employee told @NPR on Thursday. / Twitter”

1/ Israeli spyware company #NSO Group has temporarily blocked several government clients around the world from using its technology as the company investigates possible misuse, a company employee told @NPR on Thursday.

A neve elhallgatását kérő alkalmazott szintén nem kommentálta az esetleges visszaéléseket, amelyeket a cég fedett fel a belső vizsgálat során.

A cikk folytatása itt olvasható.

Az izraeli védelmi minisztérium tisztviselői ellenőrzést tartottak az NSO kiberbiztonsági cég irodáiban

Azért látogattak el az NSO-hoz, hogy megvizsgálják annak a vádnak alapját, amely szerint Emmanuel Macron francia elnököt is a kémszoftver célpont-személyévé tették.