A republikánus képviselők a maszkviselés ellen tüntettek

Országos vita robbant ki az Egyesült Államokban, miután a Delta variáns terjedésére hivatkozva, a CDC javaslatára több államban az oltottak számára is visszavezették a kötelező maszkviselést. 

A képviselőházban Nancy Pelosi kötelezővé tette a maszkviselést, miután az amerikai Országos Egészségügyi Központ azt az ajánlást tette közé, hogy az oltottak is hordjanak maszkot – írja a Hill.

Washington DC-ben a polgármester bejelentette, hogy zárt helységekben a két év fölöttieknek, akár be vannak oltva akár nem újra kötelező lesz a maszkhasználat.

A Kongresszus épületében 40 republikánus képviselő tüntetett a maszkszabály ellen.

Disclose.tv 🚨 on Twitter: „NOW – Maskless House Republicans protest the House chamber’s mask mandate in the Senate chamber of the Capitol. pic.twitter.com/ihshSd5kq7 / Twitter”

NOW – Maskless House Republicans protest the House chamber’s mask mandate in the Senate chamber of the Capitol. pic.twitter.com/ihshSd5kq7

A republikánus képviselők szerint a rendelkezés tudományellenes, sérti a személyi szabadságot és nincs összhangban korábbi döntésekkel.

A republikánus politikusok közül néhány tucat nem árulta el, hogy beoltatta-e magát, és az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban mindkét oldalon jelentősen csökkent az oltási kedv.

A képviselők az ellen is tiltakoztak, hogy a szenátusban nem vezették be a kötelező maszkhasználatot.

Izrael 39 százalékosra csökkentette a Pfizer-vakcina hatásosságának értékelését

Hozzátették, hogy a vakcina továbbra is hatékonyan véd a súlyos megbetegedésekkel szemben.