Lelőttek egy palesztin fiút Júda-Somronban, az IDF vizsgálja, mi történt

Belehalt sérüléseibe egy palesztin fiú, akit valószínűleg az izraeli hadsereg tüze sebesített meg szerdán Ciszjordániában – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium — az Algemeiner közlése szerint.

A 12 éves Mohamad al-Alami a Hebrontól északnyugatra fekvő Beit Omar városában halt meg, miután mellkason lőtték, miközben apjával egy álló autóban ült – áll a minisztérium közleményében.

Egy izraeli katonai szóvivő azt mondta, hogy a hadsereg vizsgálja az esetet – jelentette a The Times of Israel. Bár Beit Omaratból nem érkezett jelentés összecsapásokról, bár a városban az elmúlt napokban intenzív belső palesztin erőszakos cselekmények zajlottak – írta a híroldal.

Ő a második fiatal palesztin, aki napokon belül belehalt az állítólag izraeli tűz által szerzett sérüléseibe, szombaton egy 17 éves fiút találta el egy golyó.

Mohammed Munir al-Tamimi, aki gyomrán lőtt sebektől szenvedett, a kórházban halt meg egy nappal a Beita palesztin faluban történt erőszakos cselekmények után – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

Több száz palesztin gyűlt össze péntek délután az utóbbi hónapok egyik legforróbb pontján, Beita településen, hogy a közelben lévő Eviatar település ellen tiltakozzon.

Az összecsapásokban palesztinok és izraeli katonák kerültek szembe egymással, és a Vörös Félhold szerint 320 palesztin megsebesült.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy kivizsgálja az incidenst, hozzátéve: „A zavargások során egy palesztin gyanúsított köveket dobált a katonák felé halálosan megfenyegetve egyiküket. A katona letartóztatási eljárást kezdeményezett, amelynek során a gyanúsított felé lövéseket adtak le” – jelentette a Times of Israel.

Szintén tegnap egy 41 éves palesztin férfit lőttek agyon izraeli katonák olyan körülmények között, amelyeket a hadsereg vizsgál.

Frissítés (07. 30.)

Bár a PA közleménye álló kocsiról szólt, az IDF szerint az autó gyorsan haladt, és nem állt meg felszólításra sem – írja a BBC. A BBC szerint továbbá az IDF katonái korábban látták, hogy az autóból egy újszülött holttestét dobták ki.

Az IDF még csütörtökön is vizsgálta, ki lőtte le a fiút. Állításuk szerint ők csak a kocsi kerekére céloztak – írja a Háárec.

Utcára vonultak Teheránban az iszlamista rezsim ellen

Az Irán dél-nyugati részén 11 nappal ezelőtt kezdődött kormányellenes tüntetéshullám átterjedt a fővárosra, Teheránra is.