Jared Kushner befektetési céget gründol és irodát nyit Izraelben

Jared Kushner, Donald Trump volt amerikai elnök veje és főtanácsadója azt tervezi, hogy a következő hónapokban befektetési céget indít, amelynek Izraelben is lesz irodája — írja a The Jerusalem Post.

Kushner a hivatalból való távozása óta eltelt hat hónapot egy könyv megírásával töltötte, amelyet a kiadó a Trump-kormányzat hivatali idejének „meghatározó” beszámolójaként jellemzett, és most az Affinity Partners nevű új befektetési cég elindításának végső fázisában van.

Források szerint Kushner továbbra is szoros kapcsolatban áll Trumppal, és a befektetési cég megalapítása megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint belátható időre visszavonul a politikától, és visszatér a magánszektorba.

Mielőtt a Fehér Házban vállalt szerepet, Kushner a Kushner Companies vezérigazgatója volt, ahol több milliárd dolláros ingatlan-, média- és hi-tech ügyleteket felügyelt.

Az Affinity Partners izraeli irodája regionális befektetésekkel foglalkozik majd, és csomópontként szolgál Izrael, az Öböl-menti országok, India és Észak-Afrika között. Kushner volt az Izrael, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Marokkó és Szudán közötti normalizációs megállapodások – ismertebb nevén az Ábrahámi Megállapodások – kulcsszereplője.

Az Affinity Partners székhelye Miami környékén lesz, ahol Kushner és felesége, Ivanka Trump jelenleg is lakik.

Kushner hivatali ideje alatt a kormányzat egyik legfontosabb kapcsolattartója volt az üzleti vezetők számára, és segített tárgyalni az Egyesült Államok-Mexikó-Kanada megállapodásról, a három észak-amerikai ország közötti szabadkereskedelmi megállapodásról, valamint az OPEC+ olajmegállapodásról, amely a történelem legnagyobb olajkitermelés-csökkentéséhez vezetett.

Jared Kushner könyvszerződést kötött, megjelenése 2022-ben várható

Jared Kushner, Donald Trump korábbi elnök veje és kormányzási idejének egyik legfőbb tanácsadója a legújabb tagja a Trump adminisztrációnak, aki könyvvel jelentkezik.